La Vanguardia (Català)

El drama de Benzema

França es queda sense l’actual Pilota d’Or, que es veu obligat a renunciar al Mundial per un trencament muscular, i Deschamps decideix no substituir-lo

- Carles Ruipérez

En un mes i dos dies, va passar de viure un somni a protagonit­zar un autèntic drama. D’acariciar el sostre del futbol a tocar fons, obligat a renunciar al Mundial. Karim Benzema va guanyar el 17 d’octubre la Pilota d’Or del 2022, després de conquerir la Champions i la Lliga amb el Madrid, i volia prolongar el seu regnat a Qatar amb França. Tot i això, ahir, just el dia que començava la cita, a les 8 hores i 8 minuts del país àrab (dues hores menys a Madrid i París), el davanter va embarcar en el vol QR149 que el va dur de tornada a l’aeroport Adolfo Suárez-Barajas. El Mundial es queda sense una de les grans estrelles des de bon començamen­t: l’actual Pilota d’Or. I la selecció francesa, actual campiona del món, perdia la seva gran novetat per intentar defensar el ceptre obtingut a Rússia quatre anys abans. De fet, des que va recollir el preuat guardó a la gala del teatre del Châtelet parisenc, Benzema només ha pogut jugar dos partits per culpa del quàdriceps de la cama esquerra. El mateix múscul que l’aparta del Mundial de Qatar.

La cara de l’atacant quan va abandonar l’entrenamen­t de dissabte –el primer en què s’intentava provar– era de circumstàn­cies i no feia presagiar res de bo. Això mateix va pensar Griezmann. “Tenia el rostre molt trist”, va revelar el jugador de l’Atlètic. El futbolista es va desplaçar a la clínica Aspetar amb el doctor Franck Le Gall per sotmetre’s a proves que van confirmar el trencament muscular. Impossible reaparèixe­r abans del 18 de desembre, data de la final. Això el va empènyer a prendre la dura decisió.

“A la meva vida mai no m’he rendit, però aquesta nit he de pensar en l’equip com sempre he fet.

El jugador va marxar ahir de Qatar: “Va ser un gest anodí, no va fer ni un esprint ni un xut”, revelava el tècnic

La raó em diu que deixi el meu lloc a algú que pugui ajudar el nostre grup a fer un bon Mundial”, va explicar el jugador. Benzema farà 35 anys el mes que ve i és més que possible que s’acabi retirant del futbol amb un únic Mundial disputat, el del Brasil, el 2014. Abans, Raymond Doménech no el va convocar per a Sud-àfrica. Després, va estar gairebé sis anys allunyat dels bleus per raons disciplinà­ries fins que va tornar el 2021. Ara una lesió el deixa fora de combat.

“És un cop dur, esclar. Karim va fer tot el possible per recuperars­e. Va ser un gest anodí”, va assenyalar a la televisió TF1 el selecciona­dor Didier Deschamps sobre la recaiguda de Benzema. “Ni tan sols hi va haver un esprint o va provar un xut”. El tècnic francès va negar que el jugador s’hagués precipitat amb la seva tornada a la feina pensant en el debut. “En un entrenamen­t també et pots lesionar. Mai no és un bon moment. Es va fer el que calia fer. Estic extremadam­ent trist per Karim”, va assegurar Deschamps.

El tècnic va avançar que prefereix no cridar un substitut, tot i que fins avui tenia temps de reemplaçar Benzema. “Ho he decidit així, res més. Tenim un grup de qualitat. Hi tinc confiança pel que fan dins i fora del camp. Ho donarem tot des del primer partit”, va comentar. Per tant, França es queda amb 25 jugadors. Benzema s’uneix a la llista de bleus que no seran a Qatar per lesió: Pogba, Kanté i el porter Maignan ni tan sols van entrar a la convocatòr­ia, però després Kimpembé i Nkunku van ser baixa a última hora. “No podem abaixar els braços”, va arengar Griezmann, que compartirà davantera amb Mbappé i segurament amb Giroud (36 anys). Els tres van ser l’atac a Rússia. Dembélé esperarà la seva oportunita­t. França espera que el drama de Benzema no l’arrossegui. Un campió no repeteix final des del Brasil dels noranta. Els tres últims ni tan sols han passat la fase de grups.

 ?? ?? Karim Benzema mirant al cel amb cara de decepció a l’entrenamen­t de dissabte, en què va recaure
Karim Benzema mirant al cel amb cara de decepció a l’entrenamen­t de dissabte, en què va recaure

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain