La Vanguardia (Català)

“Som l’antiespòns­or del Mundial de futbol de Qatar”

- Edurne Concejo

“Primer Rússia, després Qatar. Quines ganes de Corea del Nord”. Un dels lemes de la vistosa campanya publicitàr­ia que va impulsar la cervesera escocesa BrewDog per denunciar la tria de Qatar com a seu del Mundial.

S’autoprocla­men “orgullosos antiespòns­or” del torneig.

La FIFA té molts patrocinis amb grans marques internacio­nals, de manera que ens va semblar apropiat autoprocla­marnos-en antiespòns­or. La decisió de portar el Mundial a Qatar va ser totalment corrupta i ja va sent hora que una marca s’atreveixi a dir-ho.

Com se’ls va ocórrer aquesta original campanya?

Pretén denunciar els abusos als drets humans al país i recaptar diners per a oenagés que treballin per aquesta causa a Qatar. Sabíem que podia provocar divisió d’opinions, que tindríem crítiques, però ens sembla bé. Si la campanya té el més mínim impacte positiu en els drets humans al país, haurà pagat la pena. Malgrat que són crítics amb el Mundial, vostès l’emetran als seus bars; no és una mica hipòcrita?

No! Per què la gent que s’estima el futbol i la bona cervesa hauria de perdre l’oportunita­t de gaudirne junts només perquè la FIFA és corrupta? Si la gent vol atacar les marques, potser haurien de centrar la seva atenció en altres com Adidas, Kia o Visa, que són els patrocinad­ors oficials de la FIFA. Si els jugadors fossin una cervesa, quina serien?

Leo Messi seria el nostre producte insígnia, la Punk IPA, el geni intocable; Zlatan Ibrahimovi­c, l’Elvis Juice, una obra d’art única, i Luka Modric, l’Hazy Jane, fluid sense esforç.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain