La Vanguardia (Català)

El Joventut es venja del Barça amb un triomf treballat

- Carlos Ruiz

L’última vegada que el Barça va visitar l’Olímpic de Badalona, els aficionats del Joventut van abandonar el recinte capcots, eliminats de les semifinals de la Lliga Endesa, però ahir van sortir-ne amb un somriure. La Penya, amb el suport de més de 10.000 persones, va guanyar el derbi català gràcies a la seva fe i la seva força coral contra un Barça massa irregular que es va anar desinflant. Segona derrota en una setmana d’un equip blaugrana que ja troba a faltar Mirotic, de tornada als entrenamen­ts aquesta setmana i espectador a l’Olímpic.

Els de Jasikevici­us van dominar d’inici un duel que es va jugar a mil revolucion­s. Van trobar les primeres esquerdes verd-i-negres a la zona, amb Paulí i Da Silva, i van tancar la primera bretxa (4-13) amb un triple de Laprovitto­la. Gràcies a Ribas i Tomic, els locals van prendre el pols al matx i van retallar amb Guy i Parra. Però els seus esforços van quedar eclipsats per un inspirat Vesely, autor dels primers 12 punts dels barcelonis­tes al segon quart. Jokubaitis va agafar el relleu anotador del txec, mentre que el Joventut, negat al triple, sense un sol encert a la primera part, es va mantenir dins del partit al descans per la defensa i els tirs lliures (38-47). Després de la represa, el Barça va eixamplar la diferència amb dos tirs exteriors, de Higgins i Da Silva (42-55), però la Penya, empesa per la seva afició, no va llançar la tovallola. Parra, Ellenson, Tomic i Ribas van firmar un parcial de 13-2 i van reduir la diferència (55-57). Els verd-i-negres van curtcircui­tar un Barça que només va respirar des del tir lliure al final del tercer quart (62-66). Malgrat anar-se’n fins als vuit punts de renda, els blaugrana van continuar desorienta­ts, lligats de mans en atac i superats en defensa per un Joventut que es va avançar per primera vegada amb una cistella fàcil de Parra a falta de quatre minuts (71-70). Els locals es divertien i l’avantatge va arribar fins als cinc punts, mentre que els blaugrana només van trobar resposta amb Laprovitto­la, que va fer nou punts seguits. Quan tot semblava perdut, a deu segons del final, l’argentí encara va mantenir l’esperança dels seus amb un triple (8179). Fins i tot va poder guanyar el Barça després d’una inesperada pèrdua de Vives, però Higgins va fallar el triple.

Gran triomf del Manresa

Per la seva banda, el Manresa va aconseguir un gran triomf a casa contra el Baskonia (93-80) en un partit en què va sobresorti­r el nouvingut Ferrari amb 23 punts .