La Vanguardia (Català)

El Congrés comença el ple que preveu aprovar els pressupost­os

- Juan Carlos Merino

El ple del Congrés va començar ahir les quatre llargues jornades que està previst que s’acabin dijous amb l’aprovació del projecte de pressupost­os generals de l’Estat per al 2023 –els tercers consecutiu­s de l’Executiu de coalició entre el PSOE i Unides Podem–, per a la remissió al Senat. El debat i la votació de cada secció del projecte ha d’aplegar una majoria simple –més sís que nos– perquè es pugui aprovar. Se celebraran quatre votacions fins a l’última de dijous. El Govern central, en considerac­ió a les posicions del conjunt dels grups parlamenta­ris, confia a sumar majories absolutes en les quatre votacions, amb el suport del bloc de la investidur­a. Tot i això, tant Esquerra Republican­a com EH Bildu van evitar ahir avançar el vot final, mentre mantenen obertes negociacio­ns amb el Govern espanyol.

ERC i el PDECat exigeixen garanties per executar després les inversions que els nous pressupost­os preveuen a Catalunya.

Si el Congrés aprova dijous el projecte, com està previst, els pressupost­os continuara­n amb la tramitació al Senat. La pretensió de l’Executiu és que no s’incorporin esmenes a la Cambra Alta, i que els comptes quedin aprovats “dins el termini i en la forma escaient” perquè entrin en vigor el primer de gener.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain