La Vanguardia (Català)

Port Aventura viurà el 2023 la temporada més llarga de la història

- Esteve Giralt

Port Aventura World continua avançant en l’objectiu d’allargar la temporada i trencar l’estacional­itat. El parc, obert des del 1995, va anunciar ahir l’inici més matiner dels 27 anys d’història: el 17 de febrer del 2023, encara en ple hivern. L’aposta, només durant els caps de setmana, amb una part del parc tancat i amb el carnaval com a temàtica fins que arribi Setmana Santa, permetrà a Port Aventura mantenir-se obert 276 dies.

La decisió de la direcció del resort turístic arriba partint de l’èxit de les campanyes de Halloween, cada tardor, i de Nadal, de mitjans de novembre al dia de reis, l’últim dia de la temporada, aquest any amb 150 artistes i 12 hores diàries d’espectacle­s.

El clima, amb hiverns cada vegada més suaus, també és un dels factors que s’han tingut en compte a l’hora de decidir obrir els caps de setmana del febrer i el març. Així, el parc només estarà tancat de manera continuada el 2023 durant cinc setmanes i mitja, del 9 de gener al 17 de febrer, cosa que ha obligat a reorganitz­ar les operacions de mantenimen­t i millora de les atraccions i de la resta de les instal·lacions. La desestacio­nalització és un dels objectius històrics de la Costa Daurada, amb l’activitat tradiciona­lment molt concentrad­a en els mesos d’estiu, de juny a setembre. Per als hotels de la zona es podria convertir en un bon pretext per intentar obrir també una mica abans de Setmana Santa, quan acostuma a començar la temporada per a la majoria dels allotjamen­ts.

Per viure el carnaval 2023, Port Aventura decorarà algunes de les zones a l’estil carnavales­c, inspirant-se en alguns dels carnavals més famosos del món, com el de rio de Janeiro i Venècia. Es crearan espectacle­s itinerants, batucades, carrosses i desfilades de comparses. “No només començarem l’any més aviat, sinó que ho farem en gran amb la primera edició del carnaval de la nostra història. Esperem que sigui el tret de

El parc avança l’inici de curs per primera vegada al febrer, amb el carnaval com a tema, i obrirà 276 dies

sortida d’un any únic”, destaca David García, director general de negoci de Port Aventura World. La temporada que ve també ampliaran els dies d’obertura el parc de Ferrari Land, que estendrà el calendari durant 264 dies (3% més que el 2022), i el Caribe Aquatic Park, el seu parc aquàtic, obert durant més de cent dies (7% més que aquest any).

Amb la nova aposta, Port Aventura confia a superar el rècord de visitants, que se situa en més de cinc milions. Un altre dels al·licients de l’any que ve serà que al final del primer semestre del 2023 s’obrirà una nova atracció, en obres des de fa mesos. Fins ara només ha transcendi­t que serà una atracció carregada d’adrenalina i aventures i que estarà ubicada a l’àrea del Far West.•

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain