La Vanguardia (Català)

Stallone, a la pell d’un gàngster

L’actor estrena amb 76 anys la seva primera sèrie de televisió, ‘Tulsa king’

- Gabriel Lerma

El seu nom va ser durant dècades sinònim del gran cinema de Hollywood, i potser per això ha estat una de les últimes grans estrelles a rendir-se a l’encant de les plataforme­s. Però als 76 anys, i amb una carrera tan intensa com quan en tenia 45, Sylvester Stallone ha fet finalment el pas. Amb un dels creadors de més èxit del moment, Taylor Sheridan, que també prové de la pantalla gran, ha estrenat als EUA, a Paramount +, la seva primera sèrie, Tulsa king, en què s’ha donat el gust d’encarnar un gàngster.

Amb l’ajuda de Terence Winter, un especialis­ta en el tema que ha guanyat un Emmy escrivint per a Los Soprano, l’actor italoameri­cà dona vida a en Dwight Manfredi, el General, un home de la vella guàrdia de la màfia novaiorque­sa que quan surt de la presó, després de 25 anys tancat, rep un encàrrec inusual: viatjar a Tulsa, Oklahoma, per establir-hi els negocis de la família. Amb una efectivita­t que recorda Mike Ehrmantrau­t, de Better call Saul, i una gràcia que només li pot donar Stallone, el seu personatge és tan perillós com encantador.

En l’estrena de la sèrie a Nova York, Stallone va explicar les seves raons per fer incursions a la pantalla petita: “És molt difícil trobar una cosa original. I quan un projecte diferent et pica a la porta, has de ser ximple per dir que no”. No és cap secret que el famós actor va participar en el procés de selecció de l’elenc a El padrí, en què es va postular per als papers de Paulie Gatto i Carlo Rizzi, que van obtenir respectiva­ment John Martino i Gianni Russo. “És una fantasia feta realitat. Sempre havia volgut interpreta­r un gàngster. No un vaquer ni un indi, sinó un gàngster. No em pregunteu per què, però hi ha un romanticis­me al voltant d’aquest tipus de personatge­s”, va dir a l’audiència.

I en una entrevista amb The Hollywood Reporter en què, a més a més, va analitzar la seva carrera, Stallone va explicar: “El meu somni era encarnar un gàngster únic que no fes l’efecte de ser-ho quan el coneixes. Per això vaig decidir que fos tan pròxim com soc a la vida real, com no havia fet mai”.

Potser per això el seu Dwight és absolutame­nt encantador i s’obre pas pels carrers de Tulsa amb una barreja d’innocència, carisma i autosufici­ència a què pocs es poden resistir. Esclar que quan fa falta aplicar un cop de puny precís, té la mateixa eficiència que els molts personatge­s que ha interpreta­t l’Sly a les seves pel·lícules d’acció.

A la sèrie una dona d’uns 40 anys que s’ha ficat al llit amb ell (Andrea Savage) fuig de l’habitació de l’hotel quan s’assabenta que l’home amb qui ha estat té 75 anys, un moment que utilitza el periodista James Hibberd, de The Hollywood Reporter, per preguntar-li com porta

“Em sento molt immadur, malgrat que era la persona més vella al plató”, ha explicat Stallone

l’edat: “Em sento molt immadur, malgrat que era la persona més vella al plató”, va contestar. I després va afegir: “Podria haver estat l’avi de molts dels que treballave­n allà. Però no m’he deixat endur mai per allò que cal comportar-se d’acord amb l’edat que es té. Com més envelleixo, més connectat estic amb el meu nen interior. L’única raó per la qual sento l’edat és perquè he tingut moltes operacions. Han estat més de vint-icinc, però, tot i això, no em quedo sense combustibl­e ràpidament”.

Ho demostra el fet que Stallone, que va rodar deu episodis per a la sèrie, no es queda quiet. A l’agost va estrenar a Amazon Prime Samaritan, una pel·lícula d’acció, i ja té a punt per a l’any que ve dues pel·lícules més en què té papers de repartimen­t, la tercera part de Guardianes de la galaxia i la quarta d’Els mercenaris. Però, a més a més, avança amb passes de gegant el pla per crear una sèrie reality en què podrem conèixer la seva vida quotidiana, amb la seva tercera esposa, Jennifer Slavin, de qui es va separar a l’agost i amb qui es va reconcilia­r poc després, i les tres filles que va tenir amb ella, Sophie, Sistine i Scarlet. Stallone té, a més a més, un fill autista del seu primer matrimoni, Seargeoh, que té 43 anys (el seu germà Sage va morir als 36, fa una dècada).

“Sempre em penedeixo de no haver passat més temps amb la meva família. Aquesta sèrie serà com una pel·lícula casolana. Tindré l’oportunita­t de passar temps amb els meus fills en condicions laborals, on ells em veuran en acció i viceversa. I el que veuràs és la veritat”, va dir a The Hollywood Reporter. I va afegir que els televident­s podran entendre millor què és el que passa en aquests moments entre ell i la Jennifer: “Òbviament la nostra relació serà part de la sèrie. És com va dir John Lennon, ‘La vida és el que passa mentre fas altres plans’. És que de vegades poso la feina davant de la meva família, un error que no es repetirà”, va prometre al reporter de The Hollywood Reporter.•

 ?? EP ??
EP
 ?? REDE ??
REDE
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain