La Vanguardia (Català)

El fons d’armari

- Santi Nolla

Ala redacció de Mundo Deportivo s’ha fet una porra. Molts dels redactors van posar Harry Kane com a pichichi perquè els tres partits d’Anglaterra a la primera fase són assequible­s per marcar gols. Ningú no es pensava que en el primer envit, si els anglesos aconseguie­n sis gols, Kane no en faria cap. Aquest és un Mundial atípic en tot: en els dos primers partits es van aconseguir tres doblets: Valencia (Equador), Saka (Anglaterra) i Taremi (Iran). El davanter anglès va ser el pichichi de l’últim Mundial, amb 6 gols. El del Brasil, el 2014 va ser el colombià James amb la mateixa xifra (6) i a Sud-àfrica (2010) i Alemanya (2006) els màxims golejadors no van marcar més de cinc gols. Amb aquest inici sembla que es podrà superar aquella xifra. Pot influir que el campionat es jugui en aquestes dates amb els jugadors en el millor moment de forma? És possible. El que és inqüestion­able és el fons d’armari de la selecció anglesa. Que Foden, Rashford i Grealish surtin a la segona part indica la potència ofensiva d’un bon equip, que va tenir un rival assequible al davant. No hi ha tantes seleccions que tinguin una banqueta tan potent (amb els cinc canvis, els bancs d’ara són immensos) en qualitat atacant. Aquest serà el primer Mundial en què hi haurà cinc canvis, cosa que també indicarà una altra manera de jugar a futbol i de sancionar-lo, perquè al VAR ja hi ha fins a quatre àrbitres.

Al minut 3 ja va aparèixer el VAR a Qatar per anul·lar un gol de l’Equador. Amb el nou sistema tecnològic es va assenyalar un fora de joc per tot just 20 centímetre­s que va ser aplaudit per tot

Els anglesos tenen un bon equip i una plantilla impression­ant en el primer Mundial amb cinc canvis

hom, menys pels aficionats més clàssics, que encara es pregunten a què s’està jugant quan un gol tan clar, en l’esperit del joc, com el de l’Equador ha de ser sotmès a cirurgia tecnològic­a.

El fons d’armari tindrà molta importànci­a aquesta temporada. Al Mundial i als clubs després d’haver conclòs el Torneig Obertura de la Lliga (abans de la Copa del Món) i amb el Torneig Clausura (després) encara pendent. El primer Mundial de cinc canvis afavorirà els equips amb qualitat, però també els defensius, que podran posar-hi cames quan fallin a les segones parts.

Els selecciona­dors poden fer amb les seves plantilles pràcticame­nt dos equips, amb dos canvis cadascun. Moltes possibilit­ats tàctiques i un elevat to físic per volar durant els 90 minuts i, després, aguantar bé les pròrrogues que en altres Copes del Món destrossav­en els futboliste­s, que després de l’esforç no tindran més vacances que el Nadal. Qatar serà atípic en tot, però pel que sembla als terrenys de joc, després dels dos primers dies, promet espectacle, emocions i futbol, segurament, del bo.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain