La Vanguardia (Català)

Mbappé il·lumina el Mundial

- La crònica Luis Buxeres

Va comparèixe­r Mbappé a Qatar i va il·luminar el Mundial com només les grans estrelles saben fer-ho. Ajuda inestimabl­e la seva perquè França esquivi la maledicció del campió. Els últims quatre combinats europeus que van aixecar la copa no van passar de la primera fase defensant el títol. Sembla que no serà així amb els futboliste­s bleus després de la seva golejada davant Austràlia, i menys amb la seva estrella a aquest nivell.

I això que no va començar gens bé la nit per als gals. Una defensiva Austràlia va caçar el primer gol en una acció aïllada. Amb Mbappé ja com a protagonis­ta en el tram inicial, els socceroos es van avançar al marcador del preciós estadi Al-Janub quan ningú no s’ho esperava. Leckie li va fer un embolic a Lucas Hernández per la dreta i la seva centrada la va caçar Goodwin amb una gran rematada a la xarxa. A l’acció, a més, França perdia el lateral esquerre, lesionat al genoll dret, cridat d’urgència a la gespa el seu germà Theo. Li tocava a la campiona del món cordar-se el cinturó i reprendre la marxa. El seu arsenal ofensiu convidava a driblar els nervis i tenir paciència. Els bleus la van tenir i van trobar premi.

Va ser Theo Hernández precisamen­t l’artífex de la jugada de l’empat amb una centrada que va rematar a gol Rabiot, inèdit fins aquell moment.

Malgrat la igualada, Austràlia no va voler renunciar a la seva idea, molt defensiva sense pilota però més ambiciosa amb esfèrica, sense rifar-la mai. I ho va pagar. La pressió de França va bloquejar els oceànics i la pilota va acabar als peus de Rabiot després d’un cop d’esperó de Mbappé. El migcampist­a va cedir el gol a l’etern Giroud, que culminava la remuntada al marcador a penes cinc minuts després de l’empat.

El segon gol francès va ser un cop molt dur per al combinat d’Arnold, que va començar a trontollar sota la fosca nit qatariana. Dembélé, titular a l’estrena de la campiona, va vorejar el tercer. Griezmann tampoc no la va encertar amb un xut franc des de la frontal. Tot i que va ser l’error de Mbappé el més xocant, quan només havia d’empènyer la centrada de Griezmann, això sí, en posició una mica forçada. Falsa alarma, perquè la seva exhibició física i tècnica estava sent de categoria.

Els de Deschamps dominaven però no tancaven el partit i es van emportar un bon ensurt abans d’anar-se’n a vestidors quan Irvine va topar amb el pal, amb Lloris d’espectador.

Però França va lligar el triomf en una segona meitat en què Mbappé es va erigir en la gran estrella del torneig fins ara, amb una capacitat de lideratge magnífica. Va posar la firma del tercer amb un cop de cap després d’una gran centrada de Dembélé i va fabricar el quart, que es va embutxacar Giroud, que va sumar el segon del seu compte després de quedar-se a zero a Rússia. La nit estava liquidada i el campió havia aclarit els dubtes.

L’estrella del PSG va liderar la golejada ‘bleue’, firmada també per Giroud (2) i Rabiot

 ?? Friedema      e ! "F" ?? Kylian Mbappé marcant el 3-1 de cap
Friedema e ! "F" Kylian Mbappé marcant el 3-1 de cap
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain