La Vanguardia (Català)

Laprovitto­la guia el Barça per aixecar-se de dues caigudes

El base argentí va carregar-se l’ equipa l’ esquena a l’ inici del tercer quart amb 13 punts i 6 assistènci­es

- Toni Lópe z Jordà

La màgia de Nico Laprovitto­la, que va aparèixer providenci­alment a l’inici del tercer quart per anotar 13 punts i repartir 6 assistènci­es, va guiar el Barça cap a la seva sisena victòria a l’Eurolliga (79-68). Els blaugrana es van refer de la seva setmana negra amb un triomf treballat, amb què van recuperar les sensacions d’intensitat i lluita que demanava Saras Jasikevici­us, contra un rival combatiu com el Partizan.

Després de dues derrotes consecutiv­es en quatre dies, contra l’Efes dijous i el Joventut diumenge, el Barça passava una revàlida de nota contra els serbis. L’equip de Zeljko Obradovic arribava al Palau –per primera vegada des del 2013 en partit oficial– com a 8è classifica­t, però amb només una derrota més que els blaugrana (4-4). Jasikevici­us advertia que els plavi venien “en un moment de forma molt bo” després de guanyar 9 dels 10 últims partits, 4 de 5 a l’Eurolliga. Un altre avís, com el dia d’Istanbul. Al contrari que en la visita a l’Efes, el Barça va començar fatal i va corregir el rumb.

Va haver d’esperar 14 minuts, al 26-25, per començar a marcar el camí de la victòria, després d’un gran parcial de 9-2 en quatre minuts a l’inici del segon quart. En aquesta reacció va ser providenci­al l’alemany Oscar Da Silva, amb 5 punts i 9 rebots (13 de valoració) en 11 minuts, l’únic que va imposar la seva qualitat.

Tot i això, sense Da Silva (va aparèixer a pista amb el 15-19, acabant el primer quart), el Barça del Palau va ser semblant al de Turquia, jugant a ràfegues d’inspiració, més per intervenci­ons individual­s de qualitat de Kalinic o Laprovitto­la que per joc col·lectiu. En el primer quart, l’avantatge inicial (7-4) es va diluir molt aviat i el Partizan, amb un bulliciós Nunnally (7 punts) va poder arribar a anar-se’n de 6 (1521). “Ens ha faltat duresa”, admetia Saras. El primer quart es va tancar amb -4 per als blaugrana (17-21).

El Barça va comparèixe­r renovat a la segona mànega, amb Vesely, Jokubaitis i Da Silva aportant un 6-0 que igualava el duel i servia de pista d’enlairamen­t per a la remuntada. Després de prendre el primer avantatge (el 26-25 esmentat), el conjunt blaugrana va disputar els seus millors minuts. Van treure l’artilleria Laprovitto­la i Satoransky, i l’equip va assolir una màxima renda de 9 punts (39-30).

El Barça havia arreglat el desgavell amb un 22-11 en el parcial. Després de passar per vestidors i que Jasikevici­us els cantés la canya, el Barça va sortir endollat, intens, dur, aquesta vegada sí. Amb Laprovitto­la endimoniat assolia la màxima renda de +16 (61-45). El Palau era una festa, que gaudia del festival.

Només el bombarder Danilo Andjusic, amb 13 punts, mantenia a la superfície el Partizan. Després d’arribar als 17 punts a l’última mànega (69-52), el Barça es va destensar i el partit va baixar de revolucion­s, cosa que va aprofitar Andjusic per acostar el Partizan fins als 8 punts (74-66 a falta de 2m16s). Per sort per als blaugrana, no hi havia més temps i van saber tancar la seva sisena victòria a Europa.

El millor del tram final va ser la reaparició de Kyle Kuric, de baixa des del 2 d’octubre.