La Vanguardia (Català)

Jordi Cañas liderarà la nova direcció de Ciutadans

Arrimadas continuarà pilotant la línia política i un triumvirat gestionarà l’organitzac­ió

- Julio Hurtado

La direcció orgànica, d’una banda, i el lideratge polític, de l’altra. La refundació de Ciutadans es plasmarà en una bicefàlia en què Inés Arrimadas deixarà les tasques internes en mans d’un triumvirat format per Jordi Cañas, María Muñoz i Carlos Pérez-Nievas, que portaran les regnes del partit a partir del pròxim congrés.

Primus inter pares, l’eurodiputa­t català exercirà de secretari general d’una nova executiva sense president. Cañas, històric fundador de Ciutadans, és un dels dirigents amb més ascendent sobre la militància. En ell recaurà la titànica tasca de reflotar la nau taronja després del seu agònic procés de reinvenció com a partit liberal.

Al seu costat, la diputada valenciana María Muñoz, que forma part de l’equip de refundació conegut com el G-8, i el navarrès Carlos Pérez-Nievas, actual secretari d’organitzac­ió, assumiran les màximes responsabi­litats orgàniques, segons fonts del comitè executiu. La figura d’Arrimadas quedaria així al marge de les guerres internes que han convulsion­at el partit des que ella en va assumir la presidènci­a, arran de la desfeta electoral d’Albert Rivera, el novembre del 2019. Un desgast que li ha passat factura davant l’opinió pública però també entre el seu electorat, però creu que es pot recuperar per tornar a ser candidata a la presidènci­a del Govern espanyol si guanya les primàries del 2023. Tot i així, Cañas no vol confirmar aquest esquema organitzat­iu, i altres fonts de la direcció subratllen que no hi ha res decidit, perquè encara no estan a punt les ponències ni els estatuts. No descarten, però, que aquesta podria ser una opció, “com n’hi pot haver d’altres”, diuen curant-se en salut. Falta veure com s’articulen les dues parts, la política i l’orgànica. Les especulaci­ons sobre el futur de Ciutadans, que ha viscut una sagnia constant, no s’aclariran fins que se celebri la decisiva assemblea de refundació, a començamen­ts de gener.•

 ?? EP / ARXIU ?? L’eurodiputa­t Jordi Cañas
EP / ARXIU L’eurodiputa­t Jordi Cañas

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain