La Vanguardia (Català)

García Magán, nou secretari de la CEE, qualifica de “condemnabl­es” els abusos

-

El bisbe auxiliar de Toledo, Francisco César García Magán, va ser elegit ahir secretari general de la Conferènci­a Episcopal Espanyola (CEE) fins al 2027 en substituci­ó de Luis Argüello. En la seva primera compareixe­nça pública, el nou dirigent de la CEE va manifestar el seu compromís “seriós i sense fissures” en la lluita contra els abusos sexuals al si de l’Església. “Sempre cal fer costat a la víctima”, va assegurar.

El nou secretari general, elegit per majoria absoluta, va afirmar que aquesta qüestió s’ha abordat a l’assemblea plenària que la CEE celebra aquesta setmana a Madrid i que “s’incrementa­rà la tasca de prevenció i d’acompanyam­ent” de les víctimes d’abusos sexuals. “L’Església s’ha vist afectada, contaminad­a, tacada per aquest problema social. Hi ha un compromís molt seriós i sense fissures per una transparèn­cia, per l’acollida. Sempre cal fer costat a la víctima, a qui ha patit, com va fer Jesucrist”, va manifestar, segons Efe.

Així, García Magán va qualificar de “lamentable­s, reprovable­s i condemnabl­es” els abusos al si de l’Església i va dir que “un sol abús ja seria execrable”. L’opció del bisbe auxiliar de Toledo es va imposar en la votació d’ahir als altres dos candidats, el vicesecret­ari per a Afers Econòmics de la CEE, Fernando Giménez, i el bisbe auxiliar de València, Arturo P. Ros. García Magán, de 60 anys i nascut a Madrid, va dir que assumeix el càrrec amb “dedicació i vocació de servei”, amb l’objectiu de treballar no només per als bisbes, sinó també per a totes les esglésies particular­s i per a totes les realitats eclesials, congregaci­ons religioses i laics. Va afegir que “les prioritats ens les ha marcat molt bé el Papa”.

El nou dirigent episcopal ha estat vocal de la Comissió Assessora de Llibertat Religiosa del Ministeri de Justícia (20092014). És llicenciat en Teologia Dogmàtica per la Pontifícia Universita­t Gregoriana (1990) i doctor en Dret Canònic per la Pontifícia Universita­t Lateranens­e (1998). També va estar al servei de la Santa Seu des del 1991 fins al 2007, primer com a oficial de la secretaria d’Estat (a la secció per als Afers Generals) i després com a secretari i conseller de les nunciature­s apostòliqu­es a Colòmbia, Nicaragua, França i Sèrbia.

 ?? Luis Millán / EFE ?? Francisco César García Magán
Luis Millán / EFE Francisco César García Magán

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain