La Vanguardia (Català)

Detingut el presumpte assassí de l’home a qui van robar el patinet

- Mayka Navarro

Els Mossos d’Esquadra van detenir dimecres un home de 27 anys com a presumpte responsabl­e de la mort d’Ángel Gabriel Rodríguez Molina. La víctima, de 37 anys, estava asseguda a l’altura del número 25 del carrer Antiga Travessera de l’Hospitalet de Llobregat fent una cervesa, el 18 de setembre, quan el van avisar que li estaven intentant robar el patinet elèctric amb què es desplaçava per anar a treballar. Rodríguez va provar d’evitar-ho i el lladre li va assestar una punyalada que li va costar la vida. La policia n’ha detingut el presumpte autor a Esplugues de Llobregat a partir de les descripcio­ns que després del crim van aportar veïns i testimonis i d’una investigac­ió minuciosa i pacient en què han tingut molt a veure els posicionam­ents telefònics i les imatges de les càmeres de seguretat.

La família de la víctima va explicar després que l’home havia sortit de casa i s’havia dirigit a un supermerca­t pròxim, on va comprar una llauna de cervesa per beure-se-la amb els coneguts del barri. Havia deixat el patinet a pocs metres, amb el casc col·locat sobre el manillar.

La víctima vivia amb una de les seves germanes i la seva dona, amb qui tenia tres filles de 15, 5 i 4 anys. Pel desenvolup­ament dels esdevenime­nts, els investigad­ors van tenir clar que entre la víctima i l’agressor no hi havia cap tipus de relació prèvia i que s’havia tractat d’una trobada fruit de l’atzar. Rodríguez va arribar a Espanya des de l’Equador el 2002. Des d’aleshores, havia trobat feines puntuals com a carnisser, però no havia tingut mai gaire sort laboral. Va ser també a Espanya on va conèixer la seva dona, amb qui va formar la família. El grup d’homicidis de la regió policial metropolit­ana sud va treballar amb imatges de càmeres de seguretat i posicionam­ents telefònics de sospitosos, que van anar descartant fins a trobar el presumpte autor.

La víctima, de 37 anys, va evitar que li robessin el patinet i va ser apunyalada a l’Hospitalet

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain