La Vanguardia (Català)

TBS creix a Barcelona

L’escola de negocis francesa es trasllada a un campus al districte 22@ amb capacitat per a 1. 100 alumnes

- Blanca Gispert

Després de 25 anys de la seva arribada a Barcelona, Toulouse Business School redobla l’aposta per la ciutat amb l’obertura d’un nou campus al districte 22@. L’immoble, de set plantes, compta amb una façana revestida amb un jardí vertical, una àmplia terrassa, aula magna, amfiteatre, zones d’innovació i, per descomptat, diverses aules preparades per formar fins a 1.100 estudiants d’administra­ció i direcció d’empreses. L’escola de negocis –propietat de l’Estat francès a través de la Cambra de Comerç Francesa– ha llogat l’immoble a Perial Asset Management, un fons inversor francès que el 2020 va comprar l’edifici per un preu de 30 milions a la promotora Hines. Va ser aquesta immobiliàr­ia dels Estats Units qui es va encarregar de construir el campus universita­ri (a més d’altres edificis de la zona de Diagonal

Mar). Ara TBS ha assolit un acord amb Perial per llogar l’edifici durant els pròxims 25 anys.

“El nostre compromís amb Barcelona és a llarg termini, ens sentim molt vinculats a la ciutat i el seu teixit empresaria­l. Acostem el nostre talent a les pimes, filials de multinacio­nals i startups de l’ecosistema digital”, va celebrar ahir Olivier Benielli, director del campus barceloní.

TBS va aterrar a la capital catalana l’any 1997 amb el nom d’ESEC. Va anar creixent amb el temps a través de diversos campus al centre, però van quedar petits i, finalment, aquest estiu va traslladar l’activitat a l’immoble del 22@, que avui acull 675 alumnes.

Barcelona és una ciutat atractiva per a TBS, ja que té capacitat per captar estudiants internacio­nals. “Comptem amb representa­ció de 45 nacionalit­ats, principalm­ent europees, llatinoame­ricanes i nord-americanes”. Els estudiants espanyols i francesos són minoria, amb prou feines sumen un 30% als graus universita­ris. De fet, a les instal·lacions del nou campus no hi ha ni rastre del francès. Tots els graus i màsters s’imparteixe­n en anglès. “Al cap i a la fi, és la llengua que domina el món dels negocis”, va reconèixer Benielli. A més, el campus de Barcelona és el més internacio­nal si es compara amb l’alumnat dels centres de Tolosa de Llenguadoc, París i Casablanca.

Malgrat que és una entitat pública, TBS imparteix formació privada sota l’homologaci­ó del sistema educatiu francès. En conjunt, el grup factura 63 milions d’euros i obté entorn de 2 milions d’euros de beneficis. Tots es reinvertei­xen en el creixement del projecte, que pròximamen­t preveu aterrar als Estats Units.

L’immoble de set plantes, propietat del fons francès Perial, està valorat en 30 milions d’euros

 ?? Joan Mateu Parra / Shooting ?? Olivier Benielli, director del campus de Barcelona, a les noves instal·lacions
Joan Mateu Parra / Shooting Olivier Benielli, director del campus de Barcelona, a les noves instal·lacions

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain