La Vanguardia (Català)

Arrenca un Gran Recapte clau contra la inflació

Els bancs d’aliments d’arreu de Catalunya encaren la iniciativa solidària en una situació límit

-

Arrenca el Gran Recapte, la gran recollida d’aliments organitzad­a pel Banc dels Aliments per després repartir-los entre les persones més necessitad­es. Després de dues edicions marcades per la pandèmia, que va propiciar les donacions monetàries, avui i demà torna el recull físic de béns de primera necessitat als supermerca­ts, mercats i comerços de proximitat. Les dues opcions es combinaran en un moment clau per als impulsors de la iniciativa solidària, afectats per la inflació.

El Banc dels Aliments explica que el difícil context econòmic, que encareix el preu dels aliments, unit a una certa davallada de la solidarita­t, que al llarg dels darrers mesos s’ha vist centrada en Ucraïna, els ha obligat a abaixar les donacions que fan per persona, quilo i mes en un 14%. Per això el Gran Recapte és clau.

Abans d’aquest descens, els aliments donats a través de les entitats socials arribaven a un 25% del que es considera una dieta saludable. A més, les previsions per a l’any que ve no són optimistes. La situació és límit. Malgrat que es torna a impulsar la recollida física i amb aquesta la milícia de milers de voluntaris animant a ser solidaris, en alguns establimen­ts i zones es continuarà amb les donacions de diners. De fet, tant el web del Gran Recapte com la versió en línia d’algunes cadenes de distribuci­ó acceptaran donacions a través d’internet. També s’ha tornat a activar la

recaptació mitjançant l’aplicació Bizum al número 33596. Tot i que les donacions als supermerca­ts seran avui i demà, el termini per a la resta d’aportacion­s acabarà el 6 de desembre.

Amb tot, l’objectiu que s’ha fixat el Banc dels Aliments, que atén més de 241.000 persones a Catalunya, és quedar-se a mig camí entre el que es va recaptar fa dos anys i l’any passat. El 2020 pandèmic es va viure una gran edició amb una xifra rècord de gairebé vuit milions d’euros. Però el 2021 la recaptació va baixar de manera dràstica.

 ?? ?? La recollida física als mercats i supermerca­ts torna aquest any
La recollida física als mercats i supermerca­ts torna aquest any

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain