La Vanguardia (Català)

L’Uruguai i Corea s’anul·len

- Ca !os Novo

No ha començat bé el Mundial per als països veïns del Riu de la Plata. A la sorprenent derrota de l’Argentina contra l’Aràbia Saudita s’hi va sumar ahir l’ensopegade­s de l’Uruguai, que no va passar d’un empat sense gols contra Corea del Sud, una altra selecció que és veterana en aquests combats perquè compleix a Qatar la desena presència seguida en un Mundial. S’havia especulat sobre l’estat de Ronald Araújo, el defensa del Barcelona, però finalment no va ser convocat.

Per a una generació d’or del futbol charrúa, entre la qual hi ha il·lustres com Luis Suárez, Godín, Martín Cáceres o Edinson Cavani (de tots quatre, aquest últim l’únic a la banqueta) i que compta amb joves contrastat­s com Fede Valverde (Reial Madrid) o Darwin Núñez (Liverpool), el fet de jugar-se-la ara amb Portugal, el seu pròxim rival, no és plat de gust. Després d’uns primers deu minuts en què l’Uruguai es va imposar amb claredat, el partit va estar presidit per la igualtat, amb els sud-coreans fent la sensació de ser més perillosos a través de transicion­s ràpides que obligaven Godín i Giménez a multiplica­r-se.

Tot i que Corea va tenir en Son, una de les estrelles del Tottenham, que va jugar amb màscara protectora, el seu home més incisiu, la primera gran oportunita­t la va tenir Hwang Ui-jo, que es va perfilar malament i va xutar per sobre del travesser una gran passada filtrada de Sang-Ho. L’Uruguai, amb cinc migcampist­es, no es va sentir a gust en el partit en cap moment. No va saber proveir de pilotes Luis Suárez i en tot el primer temps no

més va arribar dues vegades amb perill a l’àrea rival: una rematada de Fede Valverde després d’un bon control que se li’n va anar alt i, sobretot, un cop de cap al pal de Godín al tall del descans després d’un córner, una acció que en el veterà central ara de Vélez hem vist moltes vegades.

La segona part va ser més del mateix, una lluita sorda al mig del camp i dues defenses cada vegada més tancades. La por de perdre en el debut al Mundial sol ser oferir aquest tipus de segones parts en els partits que no s’han trencat.

Cap a la meitat del segon acte van començar els canvis. Diego Alonso va treure Luis Suárez, pràcticame­nt desaperceb­ut perquè no li va arribar ni una pilota

en condicions, i va posar en acció el veterà expert en mil batalles Cavani, ara al València. Després van entrar Viña i De la Cruz i l’Uruguai va semblar que feia un pas endavant.

Corea també va introduir tres canvis per refrescar l’equip. Paulo Bento va donar deu minuts a un altre conegut de la Lliga , Kang-in Lee, del Mallorca. Al minut 89 va tenir la seva ocasió l’Uruguai en un cacau llunyà de Fede Valverde, que té un martell a les dues cames i aquesta temporada s’ha atipat a fer gols al Madrid des de fora de l’àrea. El llançament de Valverde se’n va anar al pal. La rèplica va ser una altra gardela de Son que va sortir fora. L’empat va ser bastant just.

 ?? BERNeDETT SZeBO / R
ut
rs ?? Fede Valverde provant de superar Kang-in Lee ahir a l’estadi Al Al-Raian
BERNeDETT SZeBO / R ut rs Fede Valverde provant de superar Kang-in Lee ahir a l’estadi Al Al-Raian
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain