La Vanguardia (Català)

El Camp Nou és talismà

Am buna altra assistènci­a de rècord, el Barça es refà d’ una primer apart molt grisa i s’ acaba imposant al Bayern per refermar-se en el liderat del grup

- Edurne Concejo

El dia que la ciutat donava el tret de sortida a les festes de Nadal amb l’encesa dels llums, el Barça es va afegir a la celebració amb un treballat triomf sobre el Bayern Munic (3-0) en un Camp Nou que va tornar a ser un talismà per a les de Giráldez. Tot i que no va començar gens bé, el Barça va saber reconduir una primera part grisa amb una golejada a la segona meitat per refermar-se

en el liderat del grup.

La pluja que va amenaçar Barcelona les hores prèvies no va entelar els ànims d’una afició que es va tornar a abocar amb les blaugrana. El club havia organitzat una autèntica festa amb jocs, animació musical i un tobogan ge

gant que van fer les delícies dels aficionats. El Camp Nou va tornar a batre un rècord, aquesta vegada el d’assistènci­a a un partit de la fase de grups. Els 46.967 espectador­s que van anar al partit no van deixar d’animar en cap moment, i van crear una atmos

fera realment màgica. Però malgrat el gran ambient, el Barça va arrencar fred. Més lent de l’habitual en les combinacio­ns, el seu futbol no acabava de fluir, tot i que això no va evitar que fos qui acumulava la majoria d’ocasions a la porteria rival, especialme­nt d’Aitana, la més activa de l’equip. Les d’Alexander Straus, per la seva part, van sortir disposades a pencar de valent, conscients de l’esforç que els exigiria un camp i un rival com aquest. Es va veure un equip seriós, que es va atrevir a disputar la possessió al Barça els primers minuts i que va avisar que podia ser letal a la contra en qualsevol robatori de pilota. Passaven els minuts i la tònica del partit no canviava. No es trobava el Barça, que va protagonit­zar una de les primeres parts més grises de la temporada, més per demèrit seu que per mèrit del rival.

Però després del pas pels vestidors la imatge va canviar completame­nt. La xerrada de Giráldez al descans devia fer efecte i el Barça va sortir endollat. A Geyse només li va caldre un minut per desencalla­r l’equip i anotar l’1-0; un cop de cap que va rebotar al pal i va entrar com una carambola a la porteria del Bayern. Tres gols en tres partits per a la brasilera, que ja pot presumir d’haver celebrat un gol al Camp Nou. Passada l’hora de partit, Aitana Bonmatí va arrodonir el seu gran partit amb el 2 a 0, aprofitant una excel·lent assistènci­a de Rolfö i ajustant el xut al pal, impossible per a Grohs. El públic va embogir i el Barça va tornar a ser aquella piconadora letal tan reconeixib­le, monopolitz­ant la possessió i divertint-se amb la pilota. Claudia Pina es va apuntar a la festa amb un autèntic golàs que va segellar el triomf blaugrana, i va assegurar el liderat del grup en solitari, quan falten dues jornades. Victòria treballada, però reeixida. Pròxima parada, el Metropolit­ano, on espera l’Atlètic en Lliga (diumenge a les 16.30 h).

?? NACHO  OCE / Reu e ?? Geyse va desencalla­r l’equip amb el seu gol només de començar la segona meitat
NACHO OCE / Reu e Geyse va desencalla­r l’equip amb el seu gol només de començar la segona meitat