La Vanguardia (Català)

Tres anys sense contractac­ió pública per a empreses sancionade­s

-

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competènci­a (CNMC) s’ha decidit finalment a resoldre un aspecte que des del 2015 és als llimbs i que preocupa especialme­nt les empreses sancionade­s que treballen per a les administra­cions públiques. Després d’anys de discrepànc­ia amb el Ministeri d’Hisenda, l’organisme de Competènci­a serà qui fixi finalment la prohibició de contractar amb l’administra­ció les empreses multades. Serà durant un període màxim de tres anys.

Fins ara, la CNMC s’havia resistit a imposar aquestes prohibicio­ns a les empreses. El que feia era remetre l’expedient al Ministeri d’Hisenda, que també es negava a establir-les, almenys fins que tinguessin caràcter ferm. El problema és que els sancionats solen recórrer als tribunals i, fins que hi ha sentència ferma, passen anys.

La CNMC ja s’ha trobat amb una advertènci­a als tribunals i ara ha decidit sotmetre a audiència pública els criteris que regiran aquestes prohibicio­ns. És un primer pas en un procés que pot afectar empreses com les sancionade­s pel càrtel de la construcci­ó (203 milions), les recollides d’escombrari­es (98 milions) o les licitacion­s de carreteres (47 milions). Es castigaran especialme­nt conductes posteriors al 2015.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain