La Vanguardia (Català)

Bon Preu inverteix 204 milions en el seu nou centre logístic

El grup apuntala el creixement per facturar 2. 500 milions

- Maite Gutiérrez

Bon Preu, primer grup de distribuci­ó de capital català, invertirà 204 milions d’euros en la nova central logística que projecta a Montblanc. Es tracta d’una peça clau al pla d’expansió al sud de Catalunya, on encara té marge per guanyar presència comercial. “És una inversió important i estratègic­a; tenim operacions compromese­s al sud de Catalunya i Ponent, on tenim previst obrir 20 botigues”, afirma Joan Font, president i director general de Bon Preu.

“Situar una plataforma logística amb el màxim nivell d’eficiència en aquesta zona és fonamental per continuar creixent”, afegeix Font, que va presentar el projecte ahir a Montblanc. El nou centre s’afegirà a la ciutat logística de la companyia a Balenyà, i li permetrà doblar la capacitat. La primera fase de construcci­ó durarà uns dos anys i constarà d’una inversió de 98 milions d’euros. Inclourà un magatzem de producte sec (a temperatur­a ambient), amb una superfície de 26.500 m, i un altre per al producte fresc i refrigerat, de 12.600 m. En fases posteriors s’ampliarà tant el magatzem de secs, que arribarà a una superfície de 55.900 m, com el de frescos, que arribarà als 38.800 m. A més, es construirà un magatzem de logística inversa de 8.900 m2, pensat per la tornada de materials reciclable­s procedents dels supermerca­ts. La superfície total, una vegada que s’hagin acabat les obres, serà de 103.600 m2, amb la inversió dels 204 milions d’euros. S’estima que el centre logístic donarà feina a 900 persones de manera directa.

Així, Bon Preu guanya el múscul necessari per posar en marxa el pla comercial. “Esperem arribar als 2.500 milions d’euros de facturació en cinc anys”, explica Joan Font, cosa que suposaria un increment d’un 25%. El creixement, en tot cas, serà orgànic, però Font no descarta adquisicio­ns si hi ha les circumstàn­cies adequades. El grup es va interessar al seu dia per la compra de Caprabo, operació que finalment va descartar. El president del grup espera tancar l’exercici actual amb uns 2.010 milions d’euros de facturació, un 15% per sobre de l’any anterior. Però, malgrat que les vendes han crescut a doble dígit, espera un benefici una mica més baix. “L’ebitda serà més baix”, avança. El grup ha fet un gran esforç –continua Font– per contenir els preus i no repercutir tota la pujada dels aliments. “El consumidor té una capacitat de despesa limitada i hem de convèncer els fabricants importants que ens hem d’estrènyer el cinturó”. “No és un any per esperar grans beneficis”, conclou. c

“El consumidor té una capacitat de despesa limitada; ens hem d’estrènyer el cinturó”, diu Joan Font

 ?? LV. ??
LV.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain