La Vanguardia (Català)

Per Feina, un menú del dia de luxe al Poblenou

- Yaiza Saiz

El xef Rafa Zafra, al capdavant dels luxosos restaurant­s Estimar, Amar o Jondal, acaba d’aterrar a Poblenou amb un nou local que dista molt de les seves altres propostes: Per Feina (Ciutat de Granada, 130), una assequible fonda que ofeels reix menú del dia per 18 euros. Segons explica el cuiner, que admet que està cansat de cuinar només per al sector del luxe, quan era petit sempre somiava acompanyar el seu pare a repartir amb el camió per visitar els restaurant­s de polígon i poder tastar menús del dia. Per això amb el seu nou establimen­t vol fer feliç precisamen­t qui no poden permetre’s gaudir dels restaurant­s d’alt nivell.

El menú inclou primer, segon, postres, beguda i cafè; i l’oferta de plats que proposa és bastant àmplia: nou primers i nou segons que canvien setmanalme­nt, tot i que algunes elaboracio­ns com el porro a la brasa amb vinagreta d’olives i olives o les llenties amb foie i calamar ja s’han tornat inamovible­s al menú.

No ho han fet encara, però apunten maneres, les delicioses mongetes estofades amb esca

marlans petits i lletons fregits, o la rajada a la mediterràn­ia.

Al capdavant dels fogons hi ha el sard Stefano Schiurri, i a la sala, Estefanía Fernández. L’espai, decorat amb un aire retro, no recorda les cases de batalla on l’objectiu és donar menjar a com més persones millor. Aquí tots els detalls estan cuidats, des de la vaixella fins als tovallons, brodats amb el nom del restaurant.

Baegiu l’article sencer a www.lavanguard­ia.com/comer

 ?? Baarlos Garralaga / DIMGRAY STUDIO ?? Porro a la brasa amb vinagreta d’olives i olives
Baarlos Garralaga / DIMGRAY STUDIO Porro a la brasa amb vinagreta d’olives i olives

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain