La Vanguardia (Català)

La CCMA crea una comissió per vigilar si s’incompleix el llibre d’estil

El director de TV3 anuncia un acord que garanteix la continuïta­t de ‘Crims’

- Francesc Puig

La CCMA ha creat una comissió per examinar i sancionar si cal els treballado­rs que incompleix­in el llibre d’estil i, en concret, el que fa referència a les expression­s públiques dels profession­als de la corporació. Així ho va anunciar ahir el director de TV3, Sigfrid Gras, a la Comissió de Control de l’Actuació de la CCMA al Parlament. Gras va explicar que s’ha de diferencia­r, però, entre els treballado­rs dels mitjans públics i els seus col·laboradors, que no es veurien afectats per la comissió.

Gras va assegurar que els treballado­rs de la CCMA compleixen el llibre d’estil marcat i va assenyalar que fa pocs dies s’ha creat “una comissió per poder examinar, pactar i fins i tot arribar a sancionar si calgués els treballado­rs que no compleixin el llibre d’estil”. El punt del llibre d’estil de què parlava Gras era el que fa referència a les expression­s públiques dels profession­als de la CCMA.

En concret, aquests treballado­rs no poden fer manifestac­ions públiques que comprometi­n la imparciali­tat dels seus mitjans. En l’àmbit públic, no poden “adoptar posicions en relació amb debats polítics i socials quan, per la feina que desenvolup­en, pugui quedar compromesa la nostra imparciali­tat; emetre missatges o comentaris ofensius o despectius; desacredit­ar la CCMA i les seves empreses, ni revelar informació confidenci­al de l’empresa”.

En aquest context, Gras va declarar que amb els col·laboradors és més difícil. “S’ha de complir el llibre d’estil dins els programes que fan dins de la CCMA, però costa més obligar un col·laborador que treballa en vuit mitjans diferents que ho compleixi en aquests altres mitjans”.

El director de TV3 també va anunciar l’aprovació d’un conveni amb les productore­s de Crims, True Cime i Goroka, que garanteix la producció d’aquest espai els pròxims anys. Gras va afirmar que el programa “se supera cada setmana”, amb audiències d’un 30%, i una audiència digital “espectacul­ar”, amb 1,5 milions d’espectador­s acumulats dels dos programes d’aquesta temporada.

Per altra banda, la presidenta del Consell de Govern de la CCMA, Rosa Romà, va lamentar“l’ in fra finançamen­t” dela corporació i va insistir en les necessitat­s econòmique­s per tirar endavant els reptes estratègic­s que cal abordar i que tenen com objectiu incrementa­r el consum audiovisua­l i continguts en llengua catalana.

Romà va manifestar que l’objectiu és arribar a una mitjana d’aportació per habitant de 40 euros l’any al servei públic audiovisua­l. Actualment, l’aportació a la CCMA per habitant és de 31 euros a l’any, una xifra inferior a l’aportació de fa 10 anys, que era de 45 euros a l’any, i també inferior respecte els referents europeus de territoris semblants, que es mouen entre 50 i 55 euros.

Pel que fa a la cobertura del Mundial de futbol de Qatar, Romà va respondre que els mitjans públics catalans ho estan abordant des de diferents vessants, més enllà de l’esportiva.També va dir que, si bé TV3 no té drets d’emissió, ha prevalgut donar informació en català sobre un esdevenime­nt d’aquesta mena; i Gras va afegir que cada dia destaquen que “no és un mundial normal”.n

 ?? CCMA ?? Jordi Borda (Catalunya Ràdio) , Sigfrid Gras (TV3) i Rosa Romà (CCMA) ahir
CCMA Jordi Borda (Catalunya Ràdio) , Sigfrid Gras (TV3) i Rosa Romà (CCMA) ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain