La Vanguardia (Català)

Cap de setmana de treva

- Alfred Rodríguez Picó Meteoròleg @AlfredRPic­o

El plat està a punt de servir-se. Dilluns s’inicia l’àpat... serà a gust dels comensals?. Ja sabem que no plou mai a gust de tothom, però el canvi de situació, amb borrasques cada vegada més pròximes, seran un regal per a la Catalunya més seca de les últimes dècades. Continuem apostant per un desembre amb probables pluges abundants, però aquest cap de setmana, tranquil·litat.

CATALUNYA. Després del pas del front d’ahir, estabilita­t general, núvols alts però sense més conseqüènc­ies, temperatur­a una mica més baixa a l’interior i costa i més alta al Pirineu. Demà continuarà estable amb núvols alts, més densos a partir de la tarda. Temperatur­a

elevada al Pirineu, sense canvis a la resta. Dilluns amb xàfecs al nord i est, alguna tempesta, neu al Pirineu. Dimarts treva i més borrasques a la rereguarda, fred que es mantindrà els següents dies.

ESPANYA I EUROPA. Treva també a bona part d’Europa occidental amb temperatur­a suau, més fred i insegur a partir de dilluns. Dissabte estable a tota la Península sense excepció, núvols alts o mitjans a la meitat nord, temperatur­a en augment. Demà plourà a Galícia, progressan­t cap a la resta de la meitat nord, excepte el nord-est. Estable a la resta. Dilluns inestable al Cantàbric, nord-est i Balears, més fred.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain