La Vanguardia (Català)

El Senegal venç amb claredat Qatar i acomiada els amfitrions del torneig

Els organitzad­ors són la primera selecció eliminada

- Carlos Novo Rungrn

Qatar, l’amfitriona del Mundial, va ser la primera selecció eliminada del torneig després de perdre ahir el segon partit, aquesta vegada a mans d’una Senegal, la campiona de l’Àfrica, que, sense Sadio Mané, no és tampoc res de l’altre dijous. L’eliminació de Qatar es va consumar perquè es va afegir a la derrota de l’amfitrió l’empat entre els Països Baixos i l’Equador (1-1), jugat unes hores després.

Si en el debut contra l’Equador Qatar no va ser capaç de rematar a porteria ni una sola vegada, contra el Senegal l’equip de Félix Sánchez va elevar una mica més les seves prestacion­s, però no gaire. El Senegal va portar el pes del partit, però el seu futbol tampoc no va ser capaç de crear gaires ocasions de gol.

De fet, la primera oportunita­t clara va ser per a Qatar, ja al minut 34. Ismaila Sarr va fer caure per darrere Afif, el millor home dels locals, però Mateu Lahoz va interpreta­r que no hi havia penal.

L’àrbitre valencià va debutar al Mundial i, molt en la seva línia, els continus diàlegs amb els futboliste­s van arribar a desconcert­ar tothom.

Quan la primera part moria sense gols, Qatar es va engegar un tret al peu. Al minut 42 el defensa Khoukhi va errar de manera estrepitos­a intentant un refús. No va aconseguir allunyar la pilota de l’àrea i la pilota li va caure a Boulaye Dia, que va batre Barsham amb un xut creuat.

Si Qatar tenia esperances de remuntada, el començamen­t de la segona part va resultar demolidor per als seus interessos. Al minut quatre de la represa, el Senegal va marcar el segon en un córner de Jakobs que va rematar molt bé Diedhiou.

Sabent-se eliminada, Qatar se’n va anar cap amunt a la recerca d’un gol que el fiqués en el partit. El Senegal va abaixar el ritme i es va deixar tancar. Hauria pogut arribar el gol de l’equip del Golf al 67 en una bona rematada d’Ismail Mohammad que va aturar Mendy amb la parada del partit.

L’impuls de Qatar va tenir recompensa finalment al 78, en una gran centrada d’Almoez Ali i un excel·lent cop de cap de Muntari que va entrar ajustat al pal. No li va durar gaire l’esperança. Al 83 una contra del Senegal va acabar en gol de Dieng i l’1-3 definitiu. Es va acabar la festa de Qatar.