La Vanguardia (Català)

Una taronja poc mecànica

L’Equador mereix més que l’empat contra uns raquítics Països Baixos i tots els equips del grup A tret de Qatar afronten l’última jornada amb opcions de ser als vuitens

- La crònica Luis Buxeres

Van salvar la papereta els Països Baixos, que ja sumen 15 partits de fase de grups sense perdre en un Mundial, però van veure truncada la ratxa de set victòries seguides per una Equador que va merèixer moltíssim més que l’empat amb què va abaixar el teló el matx al remodelat estadi Khalifa.

No va estar a l’altura l’equip de Van Gaal, que va mantenir la

Enner Valencia va fer el tercer gol en aquest Mundial i va confirmar que és el líder d’una alegre Equador

mateixa línia grisa del debut amb un altre exercici que, lluny d’atrapar el públic, el va allunyar. Al contrari que els equatorian­s, una selecció alegre que balla al son que marca Enner Valencia, que va fer el tercer gol al torneig després de fer l’empat a plaer. Com va passar a la inauguraci­ó, el golejador del Fenerbahçe va patir problemes físics a la cama dreta però aquesta vegada, gairebé al final, es va veure obligat a abandonar la gespa en llitera. Els crits d’ànims de la seva afició van arribar a Quito.

Malgrat tot, no s’ha d’encendre cap tipus d’alarma a les files neerlandes­es. Amb un simple empat davant la ja eliminada Qatar serien matemàtica­ment a vuitens de final. A l’Equador, en canvi, l’espera una batalla preciosa contra el Senegal, però jugarà amb l’avantatge que l’empat els donaria el passaport.

És curiós el bloc que ha format un Louis van Gaal que amb prou feines compareix per la zona tècnica, i prefereix queassegut al costat del seu staff. Ha dibuixat un equip gairebé sense estrelles, amb molts jugadors de l’Eredivisie poc coneguts per al gran públic, però la seva aposta és ferma i hi continua confiant. Amb tot, malgrat els seus intents, entreveure algun tipus de record de temps passats, sempre millors, a l’oranje és tot un repte. Només Pinotxo seria capaç d’aconseguir-ho.

Frenkie de Jong està perdut, intentant convertir-se en un far per al seu equip, però totes les bombetes que troba estan foses. Ni a esquerra ni a dreta troba el blaugrana un soci per encendre la llum en una selecció que no rutlla gens. El que no se li pot negar és que és precisa de cara a porteria, com ja va demostrar davant el Senegal. El seu primer xut contra l’Equador, amb la firma també de Gakpo, va trobar la xarxa. Però a partir de llavors del taronja es va passar al no res i l’equip d’Alfaro va créixer i va créixer, i va generar tot el perill del partit. Va cridar l’empat el Khalifa quan Porozo va batre Noppert, però un fora de joc posicional va frustrar l’alegria.

Ja a la segona part, Valencia no fallaria amb una rematada a plaer, el seu sisè gol en cinc aparicions en un Mundial. Idil·li shakespear­ià el seu. En l’última mitja hora l’antiga Holanda es va dedicar a defensar i l’Equador a somiar amb el triomf, però el travesser va privar a Plata de ser un heroi al seu país.c

 ?? Friedemann Vogel / EFE ?? L’equatorià Enner Valencia marca l’empat a plaer
Friedemann Vogel / EFE L’equatorià Enner Valencia marca l’empat a plaer
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain