La Vanguardia (Català)

La jerarquia de Higgins doblega un Baskonia amb set vides

El Barça es basa en les seves individual­itats per tornar a guanyar

- Roberto Rodríguez

Quan a tots els tremola la mà, a Cory Higgins li flueix la sang millor que mai. És igual que hagués estat excessivam­ent intermiten­t al llarg del partit, en el moment important el base americà del Barça va fer el que millor sap fer: decidir partits ajustats. Tres triples consecutiu­s durant l’últim quart van desarborar definitiva­ment un Baskonia amb set vides, que es va mantenir viu durant la trobada, malgrat les constants escomeses blaugrana. Amb aquest triomf el Barça s’afegeix, amb set victòries, al quartet perseguido­r del Fenerbahce, líder indiscutib­le d’aquesta Eurolliga.

El partit va ser frenètic des de l’inici. El Baskonia volia córrer i el Barça va acceptar el repte en un intercanvi de cops constant. La tebiesa de les defenses i l’encert exterior de tots dos els feia anotar amb molta fluïdesa. Tot i això, el ritme afavoria els de Penarroya, que si no es van imposar en el primer quart va ser per una cistella de Vesely amb la botzina (22-22).

Durant el segon acte van canviar les coses. El Barça va augmentar la intensitat defensiva i va mantenir l’encert exterior. Així van arribar els primers avantatges (35-27). El Baskonia va reaccionar gràcies a l’encert de Costello, Dani Díez i Thompson, que reduïen l’avantatge a dos punts (3937). Els dos equips van marxar al descans per sobre d’un 50% en triples i d’un 70% en tirs de camp (52-48).

En el tercer quart el Barça es va encallar i el Baskonia fins i tot va arribar a liderar el marcador (63-64). Però va aparèixer Laprovitto­la amb dos triples consecutiu­s per obrir la bretxa més gran del partit (76-68). Un Howard excepciona­l va aconseguir empatar el duel abans de l’últim acte (76-76).

A la mànega definitiva els dos equips van tenir por. Les defenses s’imposaven i ja ningú no anotava amb facilitat. Fins que va aparèixer imperial Cory Higgins per anotar tres triples consecutiu­s i deixar sense capacitat de reacció un meritori Baskonia (96-84).c