La Vanguardia (Català)

Bitllet ajornat

L’empat contra els Estats Units deixa Anglaterra gairebé classifica­da però encara no matemàtica­ment

- Juan B. Martínez

Ni Anglaterra ha aconseguit encara el bitllet per a vuitens ni els Estats Units van donar el cop. El que es va viure va ser un repartimen­t de poca gràcia després d’una primera part amb alguns punts d’interès. Els quatre equips del grup B encara tenen opcions de classifica­ció. Els anglesos en tindran prou amb un empat contra Gal·les per passar ronda i fins i tot una derrota no escandalos­a, mentre que als EUA només la victòria els garanteix la supervivèn­cia al torneig. Ni britànics ni nord-americans van ser capaços de moure el marcador en un partit que va anar de més a menys.

Anglaterra sabia que un triomf ja li atorgava la classifica­ció, però no va trobar un camí de roses. Res a veure amb el passeig del seu primer dia contra l’Iran. Perquè els Estats Units van repetir la seva bona posada en escena del debut contra Gal·les. Intensa, ràpida i valenta, la selecció dels Estats Units irrompia per les ales, sobretot per la dreta, amb l’exblaugran­a Dest, sempre un pèl precipitat.

Malgrat les seves lloables intencions, la primera ocasió clara del partit va portar el segell de Harry Kane. El golejador del Tottenham, que encara no s’ha estrenat a Qatar, va rematar, però el seu intent el va repel·lir Zimmerman.

Semblava que amb aquella acció s’entrava en una nova dimensió al partit, perquè els de Southgate van començar a jugar més la pilota, però no va ser així. Sempre que podien els Estats Units muntaven la contra amb cavalcades, fins al punt que van fabricar tres opcions formidable­s. La més clara, sens dubte, un xut del futbolista del Chelsea Pulisic que es va estampar al travesser. Abans McKennie va disparar a dalt en una posició propícia i després un xut de Dest es va trobar amb els peus de la defensa. Anglaterra no imposava la seva autoritat, i només Mount, també del Chelsea, provava d’exercir d’arquitecte. El mateix Mount va estar a un pèl d’avançar Anglaterra just abans del descans, però la seva rematada la va desbaratar el porter Turner.

A la segona meitat tot es va espessir més. Els Estats Units ja van ser incapaços de generar oportunita­ts clares, mentre que una Anglaterra contemplat­iva es dedicava a conservar la pilota sense aprofundir en un exercici de pragmatism­e molt poc vist a la Premier League. Fins al punt que part del seu públic es va impacienta­r. Southgate hi va ficar cames fresques amb Henderson, Grealish i Rashford, però no va canviar res.c

 ?? Neil Hall / EFE ?? Harry Kane
Neil Hall / EFE Harry Kane

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain