La Vanguardia (Català)

El Suprem rebutja que es freni el tancament de la cimentera de Montcada

-

El Tribunal Suprem (TS) ha inadmès els recursos de cassació de Lafarge, el comitè d’empresa i la Generalita­t contra el tancament de la cimentera que té a Montcada i Reixac. Aquests recursos es van presentar davant l’ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de “tancament, clausura i precinte” de l’activitat que Lafarge està desenvolup­ant a la seva planta. L’ordre desenvolup­a la sentència del 2021 que va anul·lar i va deixar sense efecte jurídic la llicència ambiental atorgada per la Generalita­t a la planta.

El tribunal ha assenyalat que els tres recursos no tenen prou “fonamentac­ió i d’interès cassaciona­l”. Fonts de la Conselleri­a d’Acció Climàtica van explicar que la inadmissió “torna els recursos de cassació” al TSJC perquè resolgui els recursos presentats per l’empresa i el Govern, que si no prosperen comportara­n el tancament de la planta.

Així mateix, van explicar que el Govern està tramitant la legalitzac­ió de l’activitat després d’una nova sol·licitud efectuada per Lafarge el març del 2021. Al febrer el TSJC va ordenar a la Generalita­t que adoptés mesures de clausura i precinte de l’activitat després de declarar nul·la l’autoritzac­ió ambiental concedida a la fàbrica per part de l’antiga Conselleri­a de Territori.

Els magistrats van ajornar l’ordre del tancament definitiu en espera que el TS resolgués el recurs de cassació presentat contra una segona sentència del TSJC, dictada l’octubre del 2021, que també va declarar la nul·litat d’aquesta mateixa autoritzac­ió, i que ha estat inadmès aquest divendres. El Tribunal va recordar que la conseqüènc­ia de l’anul·lació d’una llicència per sentència ferma “no pot ser cap altra que la clausura de l’activitat” fins que s’obtingui una autoritzac­ió que garanteixi la inexistènc­ia d’infraccion­s o s’adoptin mesures per corregir-les.

A la fàbrica de Montcada i Reixac hi treballen de manera directa i indirecta unes 300 persones.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain