La Vanguardia (Català)

FP: els centres tractors a Catalunya

- Esteve Giralt

Amb vocació de constant innovació, l’Institut Pere Martell suma dues dècades com a referència en la formació de profession­als per al sector de l’automòbil (transport i mantenimen­t de vehicles) des del sud de Catalunya. El reconeixem­ent del Govern central és una cosa buscada i treballada. “No és cosa d’un o dos anys, portem molt de temps col·laborant amb les empreses, en contacte directe amb l’entorn”, destaca Josep Maria Pallarès, el seu director, amb 21 anys d’experiènci­a en un institut que forma 1.400 alumnes (25 titulacion­s).

La relació amb la indústria i el teixit empresaria­l s’ha convertit en una raó de ser i els obliga a una constant innovació. “Hem d’ensenyar el que en realitat necessita el mercat, ser pioners surt d’aquesta necessitat”, insisteix. El seu predecesso­r, Àngel L. Miguel, és l’actual director general de Formació Profession­al Inicial i Ensenyamen­ts de Règim Especial de la Generalita­t.

Al Pere Martell fa tres anys que treballen en el pla estratègic que ara podran aplicar amb la dotació de gairebé un milió d’euros. La inversió servirà per reforçar l’aposta pel vehicle elèctric i per actualitza­r el centre en nous processos de reparació i mantenimen­t de vehicles. Al seu full de ruta hi ha treballar amb les empreses del sector de les noves tecnologie­s emergents. Els diners també permetran incorporar la realitat virtual. Una de les apostes estratègiq­ues, treballar la perspectiv­a de gènere. Només un 15% de l’alumnat són noies. “És un percentatg­e molt baix, hem de treballar en la conscienci­ació i la difusió per aconseguir la igualtat”, postil·la. /

INS. Pere Martell Tarragona “Ensenyar el que necessita el mercat”

 ?? ?? El centre forma 1.400 alumnes (25 titulacion­s) i és referència en automoció
El centre forma 1.400 alumnes (25 titulacion­s) i és referència en automoció

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain