La Vanguardia (Català)

“Les nostres millores ajudaran més centres”

- Carina Farreras

La centenària Escola de Treball de Barcelona, hereva de l’escola Arts i Oficis, és, amb 3.000 alumnes i 260 professors, el centre de formació profession­al públic més gran d’Espanya.

Treballa en 10 famílies profession­als, amb 43 cicles, 6 programes de formació i inserció i 3 màsters d’FP. El seu sector de referència és el de la fabricació automatitz­ada industrial, que està en plena transforma­ció, amb la digitalitz­ació i la incorporac­ió de tecnologie­s disruptive­s: robòtica col·laborativa, impressió additiva, big data, cibersegur­etat industrial, internet de les coses, realitat augmentada i realitat virtual i mixta i la intel·ligència artificial.

Els docents han impulsat vuit projectes d’innovació amb el Ministeri d’Educació, treballen en xarxa amb altres instituts politècnic­s i està vinculat a nombroses empreses.

A més, el centre destaca pels programes d’inclusió, per la promoció del

talent femení, molt escàs en sectors industrial­s, i per fer accessible­s els programes de mobilitat internacio­nal a tots els alumnes.

“Pertànyer a la xarxa de centres d’excel·lència representa un reconeixem­ent a l’esforç de tota la plantilla”, assenyala el director, José Luis Durán. Però, a més, tindrem pressupost per invertir en la millora de les instal·lacions, d’equips i maquinària i en formació, d’un cost molt elevat al nostre sector. Entre els seus objectius hi ha obrir les portes als docents de la resta d’Espanya i reforçar els vincles amb altres centres d’excel·lència del seu sector. /

 ?? ?? Alumnes de l’Escola de Treball durant la feina de soldadura amb ulleres 3D
Alumnes de l’Escola de Treball durant la feina de soldadura amb ulleres 3D

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain