La Vanguardia (Català)

Inici amb nota de la temporada a Baqueira

L’estació va obrir ahir amb gruixos d’entre 30 i 40 cm de neu pols i els esquiadors entusiaste­s no es van voler perdre el debut

-

La temporada d’esquí no podia haver començat millor a Baqueira Beret. Puntual i a la data prevista, l’estació aranesa aixecava ahir dissabte la persiana en solitari amb 37 km de descensos, temps estable i molt ambient d’esquí. Un cap de setmana que es preveu assolellat fins avui diumenge. No en va, la neu i el fred podran tornar a ser protagonis­tes a partir de demà dilluns, una bona notícia per al sector blanc que espera poder obrir el llarg pont de la Puríssima.

El centre hivernal ha passat amb nota la primera posada en escena de la temporada 2022-2023. A diferència d’altres zones, la neu ha estat generosa a la Val d’Aran. A més, les baixes temperatur­es dels últims dies han permès engegar els canons de neu. Xavi Uberia, director comercial de Baqueira Beret, va explicar que “l’obertura a la data programada ajuda a assegurar una temporada amb garanties”. No endebades, l’estació espera poder arribar al milió de dies d’esquí durant els quatre mesos i mig de campanya.

La neu va complir amb la comesa el dia inaugural amb gruixos d’entre 30 i 40 cm de neu pols. “Dissabte a la matinada acumulava 10 cm més de gruix i el sol va acompanyar tota la jornada”, prosseguia el director.

A més de per la neu, els esquiadors van considerar el d’ahir un inici immillorab­le de temporada. “La pista és espectacul­ar, els 10 cm que van caure dissabte a la matinada van permetre fins i tot fer algunes traces a la neu verge, una estrena de deu amb molts esquiadors, però sense cues als remuntador­s”, explicava Toti Roselló, un aficionat.

Molts propietari­s, residents i abonats de temporada no s’han perdut el debut. Sense el recompte encara de forfets venuts, per part de l’estació, alguns milers d’esquiadors ja han deixat la rúbrica a la neu de Baqueira. “La veritat és que està sent un bon cap de setmana amb molt ambient d’esquí i això s’ha notat en la venda de forfets en taquilles. De la mateixa manera, restaurant­s, hotels i botigues esportives han obert” afegeix el director.

Baqueira, que ha començat amb el peu dret, espera anar obrint pistes els propers dies. Com l’estació aranesa, la resta de centres hivernals pirinencs esperen ansiosos les nevades d’aquest final de novembre. Tot apunta que el mannà blanc serà més general i generós aquesta setmana.

Ordino-Arcalís, amb previsió d’obertura per a aquest cap de setmana, ha preferit ajornar l’obertura una setmana i podria aixecar el cartell dissabte vinent. Per un altre costat, les estacions de Ferrocarri­ls de la Generalita­t de Catalunya (FGC) esperen anar obrint a partir de dissabte vinent.

El negoci de la neu s’enfronta a una temporada incerta per la crisi. El millor regal per al sector és sens dubte les nevades d’inici de temporada, com les que sembla que hi podria haver els propers dies. A tot això, cal afegir que les ofertes tampoc s’han fet esperar a fi d’arribar a tots els gustos i butxaques.c

“L’obertura a la data programada ajuda a assegurar una campanya amb garanties”, assegura el director de l’estació

 ?? Xavi Jurio ?? Un dia perfecte per estrenar la temporada d’esquí a l’estació aranesa
Xavi Jurio Un dia perfecte per estrenar la temporada d’esquí a l’estació aranesa
 ?? Xavi Jurio ?? Primers esquiadors ahir a Baqueira
Xavi Jurio Primers esquiadors ahir a Baqueira

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain