La Vanguardia (Català)

De la monotonia cap a la inestabili­tat

- Alfred Rodríguez Picó @AlfredRPic­o @MarcSilves­tre7 @AlbertSalv­adoB

En converses de fa poques setmanes al carrer, a la feina o al transport públic, la gent apel·lava la manca de fred aquest novembre o l'escassetat de pluges a la tardor. El desconcert i la confusió que ha generat la meteorolog­ia tenia de culpable la rigidesa dels anticiclon­s al sud d'Europa, però podem assegurar-los, que aquest patró, feixuc i monòton, s'ha acabat. L'hivern arribarà puntual a la cita de desembre, amb altes pressions al nord i borrasques actives a la Península acompanyad­es de fred i temporals de pluja, vent, mar i neu.

CATALUNYA. Som a les portes d'un canvi de temps. De moment, avui tranquil·litat, cel enterbolit i núvols baixos a la costa. Ambient fresc a la costa i fred a l'interior i al Pirineu. Demà front amb plugims desdibuixa­ts d'oest a est, reactivant-se a la costa de Barcelona i Girona, i fort vent als dos extrems. Dimarts baixa més la temperatur­a.

ESPANYA I EUROPA. Front amb pluges al nord de França, Bèlgica, Països Baixos i sud de Noruega. També inestable a Islàndia, Irlanda i península Balcànica. Precipitac­ions passatgere­s al quadrant nord-oest d'Espanya, més freqüents a Galícia. Més sol i suavitat a la meitat sud. Dilluns de calma, cel blau i boires a l'interior. De mica en mica anirà tornant el fred hivernal.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain