La Vanguardia (Català)

L’ésser superior és Mbappé

Dos gols de l’astre del PSG situen França com a primera selecció del Mundial classifica­da per a vuitens de final contra una Dinamarca molt combativa

-

Faran com si res, com sempre, però al Reial Madrid maleiran molt de temps el dia que Mbappé va sucumbir a les pressions del seu país i va rebutjar la seva proposta milionària. L’astre del PSG és actualment un futbolista d’un altre planeta, com ho va ser Messi tants anys, capaç de resoldre qualsevol situació. França ahir es va convertir en la primera selecció classifica­da per a vuitens del Mundial i tot el mèrit va ser seu, amb dos gols que van acabar amb la sempre dura resistènci­a de Dinamarca.

El matx, a més, va tenir un toc de sabor blaugrana, amb el Barça com a equip més representa­t sobre la gespa de l’acollidor Estadi 974, amb Koundé i Dembélé ocupant la banda dreta de França i Christense­n jerarquitz­ant la defensa danesa com a lliure. L’extrem blaugrana va ser el que es va lluir més en la primera part, ja que pràcticame­nt totes les opcions de gol que va tenir França van néixer de les seves botes, i en van ser unes quantes, sense trobar mai la xarxa d’un gegantesc Kasper Schmeichel, al qual va seguir de ben a prop el seu pare des d’una llotja.

Amb un cabal ofensiu inacabable, els bleus van atacar constantme­nt però els va faltar contundènc­ia. Després d’un inici valent, Dinamarca es va anar tancant a poc a poc al seu camp, intentant no quedar fora de combat com podia, buscant una contra que no arribava. Amb els peus o amb el cap, l’atac gal era un malson per a la defensa nòrdica, a la qual ni tan sols un físic envejable no li valia per imposar-se a les moles franceses.

Maehle evitava el primer gol traient una rematada de cap de Varane en un córner. Dembélé feia el que volia per la banda dreta i Giroud no arribava a rematar còmode una de les seves centrades. Sí que ho feia Rabiot, però el seu cop de cap el desviava Schmeichel amb un petit ornament per a la càmera. Una mica abans, Christense­n s’havia jugat l’expulsió, obligat a corregir agafant Mbappé, molt més ràpid que ell en la cursa. Començava el recital. Marciniak només li va mostrar groga.

Maehle i Nelsson tenien malsons per contenir Dembélé. En canvi, l’atac danès era raquític i només Cornelius, en una contra molt aïllada, va inquietar una mica Lloris. Abans d’anar-se’n a vestidors, Mbappé fallava una rematada franca després d’una altra bona passada de Dembélé. Després ho arreglaria.

Dinamarca va intentar créixer a la segona meitat amb l’entrada de Braithwait­e, i va trepitjar més l’àrea de la campiona del món, mai

El davanter del PSG es va exhibir i va resoldre el nus que la falta de punteria de França havia provocat

amb massa claredat. França va intentar apagar la revolució. Primer, amb un parell de bones oportunita­ts de Griezmann i Mbappé, que no van acabar en gol de miracle. I, al cap d’un quart d’hora, amb el primer gol de la nit a la vora del golf Pèrsic. La paret entre Theo Hernández i Mbappé la va acabar l’estrella del PSG enviant a la xarxa un remat que va rebotar a Christense­n. Els francesos ja guanyaven per golejada als punts i per fi traslladav­en la superiorit­at al marcador.

Però el central blaugrana es va rescabalar firmant l’empat en un córner. Lindstrom fins i tot va amenaçar amb la sorpresa, i va obligar Lloris a lluir-se. Tot apuntava que la campiona es deixaria els deures pendents per a l’última jornada, però Mbappé tenia altres plans, i va rematar amb la cuixa una centrada de Griezmann perquè la grada francesa del 974 cridés de satisfacci­ó. Sí, hi ha un ésser superior, i es diu Mbappé.

 ?? AleUUandra Tarantini / AP ?? Mbappé anotant el 2-1 definitiu contra Dinamarca després de rematar amb la cuixa
AleUUandra Tarantini / AP Mbappé anotant el 2-1 definitiu contra Dinamarca després de rematar amb la cuixa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain