La Vanguardia (Català)

L’èxtasi de Lewandowsk­i

Polònia derrota una Aràbia Saudita molt combativa gràcies al porter, Szczesny, que atura un penal, i a l’encert dins l’àrea, amb gols del blaugrana i de Zielinski

- ' , - * . + -

El futbol no va ser just amb l’Aràbia Saudita, més valent i amb millor joc que Polònia, que va aconseguir la victòria sobretot gràcies al seu porter Szczesny, que va aturar un penal, entre altres intervenci­ons decisives. Emparats amb el porter del Juventus, els polonesos van atrapar el triomf perquè al cap i a la fi van ser millors dins les àrees, on es guanyen i es perden els partits.

Robert Lewandowsk­i va posar fi a la seva malastruga­nça als Mundials i va marcar al cinquè partit que juga en aquesta competició, tres en l’anterior edició i dos en aquesta. El davanter del Barcelona va fer una actuació molt lluitadora, més lluïda en un segon temps en què, a més del seu gol, va rematar una vegada al pal i el porter de l’Aràbia Saudita li va negar ampliar més el seu compte. Després de marcar el seu primer gol, el 2-0 que sentenciav­a el partit, Lewandowsk­i es va posar a plorar. El va superar l’emoció del moment.

Aràbia, que ja havia donat la sorpresa al guanyar l’Argentina a la primera jornada, va jugar també sense complexos contra Polònia, que necessitav­a més la victòria perquè venia d’empatar amb Mèxic.

De seguida es va demostrar que, si hi ha un equip que juga amb intensitat en aquest Mundial, és l’Aràbia que entrena Hervé Renard. Aràbia va ser especialme­nt superior al primer temps, en què va ser un vendaval de joc que va passar per sobre de Polònia. Els polonesos, a més, van tenir sort amb l’àrbitre, que els va perdonar una segona groga molt clara (si no era vermella directa a Cash per un cop de colze a un rival) que els hagués deixat en inferiorit­at ja el primer temps. Després que Aràbia malbaratés bones ocasions, Polònia va marcar el seu gol al 39. Va rematar Lewandowsk­i, va treure la pilota amb un peu el porter Al Owais, però el davanter del Barça va anar ràpid a buscar el rebot, va aixecar el cap i la va deixar enrere perquè Zielinski marqués a plaer. Els falcons verds no van desistir en el seu afany i, abans del descans, es van topar amb un penal a favor revisat pel VAR, per un petit contacte de Bielik sobre Al Shehri. Ni en això no van ser afortunats: Szczesny es va agegantar dues vegades per aturar tant el llançament des dels onze metres de Feras com el rebuig posterior d’Al Burayk, aquest en una altra parada de grans reflexos.

La segona part va tenir també molt de ritme i va ser una mica més igualada. Aràbia va buscar l’empat en tot moment, però Polònia va defensar bé la seva àrea, gairebé ficada dins la porteria, i Szczesny va intervenir en dues ocasions de gol bastant clares.

Tot i això, Polònia també va ensenyar les dents i va poder marcar el 2-0 amb dos pals, un de Milik i un altre de Lewandowsk­i, que de moment continuava encallat amb el gol.

A vuit minuts del final, en un error d’Aràbia, Lewandowsk­i es va plantar davant el porter àrab i va aconseguir per fi el seu gol. Els seus companys van córrer a abraçar-lo. La sequera havia acabat. Polònia havia guanyat el partit i es manté molt viva. A l’última jornada, s’enfrontarà a l’Argentina de Messi.c

 ?? KAI PFAFFENBAC­H / Reuters ?? Robert Lewandowsk­i celebrant joiós el seu primer gol en un Mundial
KAI PFAFFENBAC­H / Reuters Robert Lewandowsk­i celebrant joiós el seu primer gol en un Mundial
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain