La Vanguardia (Català)

Cimera multirelig­iosa a Manresa contra la crisi ambiental

- XAVIER RIBERA

Una cinquanten­a de líders religiosos de més de 30 països s’han citat a Manresa per donar resposta a la crisi social i ambiental que fueteja el planeta. Des d’avui i fins dimecres, des de les seves respective­s creences, uniran forces a favor de la causa. La cimera comença aquest migdia amb un simbòlic pelegrinat­ge per commemorar el 500 aniversari del Camí d’Ignasi de Loiola, que transitarà per l’últim dels seus trams, a les portes de la capital del Bages: des d’Oller del Mas fins a la Cova de Sant Ignasi, amb parada a la Torre de Santa Caterina, on se celebrarà una reflexió col·lectiva.

Després, des de demà i fins dimecres, els líders religiosos de totes les confession­s –cristiana, musulmana, budista, jueva, hindú, bahai, shinto o indígena–, entre ells la neta de Gandhi i el Gran Muftí d’Uganda, debatran sobre la crisi social i ambiental. La jornada de demà se centrarà en la identifica­ció de la crisi; dimarts es destinarà a reflexiona­r sobre les maneres de superar aquests reptes, i la tercera i definitiva jornada, la de dimecres, estarà dedicada a les solucions i propostes.

L’Ajuntament de Manresa i Religions for Peace, organitzad­ors de l’acte, van convidar el papa Francesc a l’esdevenime­nt. Malgrat l’interès inicial, finalment no sembla probable comptar amb la seva presència virtual.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain