La Vanguardia (Català)

“Els caçadors som funcionari­s públics amb obligacion­s i sense drets”

- J. Fita

El col·lectiu de caçadors assegura que són els primers que volen millorar la seguretat a les batudes. En aquest sentit, el president de la Federació de Caça de Catalunya, Sergi Sánchez, explica que fa sis anys van impulsar el desenvolup­ament d’una app per notificar les batudes que l’àrea TIC de la Generalita­t “no ha validat mai”, malgrat que s’hi han reunit “fins a cinc vegades” tot aquest temps.

Denúncia que l’Administra­ció “no només no fa cap política activa per crear adeptes a la caça, sinó que tampoc no explica a la gent que aquesta pràctica ara mateix és una funció pública”. I tot això en un context –denuncia– en què se’ls apressa a caçar “més i més”. “La Generalita­t, a Girona, ja ens està dient que no estem fent la nostra feina. Avui els caçadors som funcionari­s públics amb obligacion­s i sense drets. I, a sobre, som mal vistos”, lamenta.

Afirma que, a diferència del que pensen algunes persones, “la muntanya no és de tothom”. Argüeix que ells són “l’únic col·lectiu” que està autoritzat –bé perquè són propietari­s, bé perquè tenen l’autoritzac­ió del propietari– a caçar, i que paguen per caçar. “No es respecten els senyals a la muntanya, i al final hi haurem de posar tanques”, ironitza.

Manifesta que “no passa res si l’Administra­ció decideix que no es caci més a Catalunya”, que és responsabi­litat de la Generalita­t gestionar la qüestió de la densitat de senglars d’una altra manera, si així ho vol. Però adverteix que les altres fórmules no són tan barates. “Si la volen gestionar a través dels caçadors, no els costa res. Però si la volen gestionar a través d’una empresa que col·loca gàbies, per exemple, això té un cost”. En aquest sentit, assegura “que l’Ajuntament de Sant Cugat va pagar l’any passat 300.000 euros a una d’aquestes empreses per caçar 300 senglars”. A Consellora –continua– , “quan fan servir una gàbia per capturar senglars, l’Ajuntament paga 6.000 euros. Ho volem gestionar així? Doncs endavant, cap problema”, conclou.n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain