La Vanguardia (Català)

La Generalita­t admet que la llei que regula la caça, del 1970, “està molt desfasada”

- J. FIta

Catalunya és una de les poques comunitats que, encara avui, es regeix per una llei del 1970 per regular la caça. Anna Sanitjas, directora general d’Ecosisteme­s Generals i Gestió del Medi, del Departamen­t d’Acció Climàtica, Alimentaci­ó i Agenda Rural, admet que la norma “està molt desfasada” i que per això hi volen posar remei. “Fins ara, s’han fet diferents intents de redacció de la llei, però van quedar en via morta”, explica. Malgrat que sosté que “la resolució de vedes ja defineix com cal senyalitza­r les batudes”, reconeix que “una llei de caça catalana seria una eina més completa” per regular aquesta activitat.

Per això, explica, han començat un pla de xoc a tres anys (amb un pressupost d’11 milions d’euros) que inclourà la creació d’una llei pròpia de caça amb tres pilars: el primer, la sostenibil­itat, l’equilibri de les poblacions; el segon, la seguretat, “tant dels mateixos caçadors com de les persones que siguin enmig, perquè tinguin totes les eines i puguin saber on es fa una batuda, i compatibil­itzar les dues activitats”, i el tercer, el de servei públic, “perquè cal tenir en compte que els caçadors, al final, més enllà de la part de l’esport, que també és present, estan controlant una població que causa danys, de manera que ofereixen un servei a la societat”.

Dins d’aquest pla de xoc hi ha previst el desenvolup­ament, per part del departamen­t, d’una aplicació. “Ens hem reunint amb els caçadors per identifica­r què hauria de tenir aquesta aplicació, i l’objectiu és que sigui la mateixa administra­ció, el Departamen­t d’Acció Climàtica, qui tingui a punt l’aplicació per a la temporada que ve”.

Subratlla que amb aquest pla de xoc comencen un camí “per passar d’una seguretat suficient a una seguretat excel·lent”. “Cal treballar perquè tothom sàpiga on s’està caçant i que es respecti, perquè els caçadors estan fent un servei públic”, conclou.n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain