La Vanguardia (Català)

El refugi d’Alejandra Onieva

L’actriu estrena ‘Historias para no contar’, però ens n’explica dues de seves

- AndRés GUERRa

Alejandra ha experiment­at una ambivalènc­ia excitant: la jove actriu tenia davant un tòtem com Jose Coronado i el seu personatge, Bárbara, assistia a l’enfonsamen­t d’un madur amant provant de salvar l’orgull a través d’una mentida. Tots dos protagonit­zen un dels relats d’Historias para no contar, comèdia coral de Cesc Gay que compta també amb Maribel Verdú, Anna Castillo, Javier Rey, Antonio de la Torre, Quim Gutiérrez, Nora Navas i Verónica Echegui, entre molts d’altres.

“Com a actriu, m’ho estava passant molt bé perquè en Jose és meravellós i va ser un somni treballar amb ell. I al meu personatge li costava, se li feia difícil deixar algú que en el fons és un pobre home il·lusionat”. La seva història és la d’una alumna seduïda per un professor brillant l’aventura dels quals porta data de caducitat. I no és un clixé: continua passant amb molta més freqüència que a la inversa. “Crec que a les dones, i parlo generalitz­ant, ens interessa més la feina personal: tenim converses més profundes, ens ho qüestionem tot més, abordem les nostres insegureta­ts i les compartim. A un noi de la teva edat, l’inspiren menys aquestes converses que no pas algú més experiment­at. Per això ens atreu una persona que ha viscut més: ens resulta més equilibrad­a. Moltes vegades he envejat ser home per aquella senzillesa vostra (rialles). Nosaltres li donem moltes voltes a tot; ens hem hagut de fer més fortes per aconseguir el mateix i això crea un patró”.

En qualsevol cas, ni s’ha vist ni planeja veure’s en la mateixa situació que el seu personatge quan li etziba al seu veterà amant un ominós ‘hem de parlar’. “Crec que això es diu quan has aguantat molt i un dia penses ‘avui m’hi atreveixo, faré el pas’. J prefereixo anar dient-ho so la marxa. ‘Hem de parlar’ també significa que en el fons no h tat honesta des de fa tem què t’has anat guardan fins que explotes. I lla vors és tard per reprendre l’assumpte”.

En una mostra d’honestedat, Alejandra no defuig des del se ostat la ruptura entre el seu ger Falcó: “És una ferit oblidar ràpi No m’agrada estar exposada sob aquests temes, no em sento ge per això he intentat re ugiar-me en el que m’agrada, qu és la interpreta­ció, assumir projectes, seguir el meu camí... Veure’t esquitxada per això no és es agradable”. Naturalmen­t, a l família se li dona suport. Això cuteix.

Afortunada­ment, té on refugiar-se. Mentre als c nemes es projecta Històries p tar, Alejandra aca del rodatge a Sa Las pelotaris ,d Jesús Rodrigo, on s’enfront a un paper dona contra do ( El b n patrón, El reino, Que os nos perdone) com a companya. Un affaire homosexual que ens porta a preguntar-li sobre revelar la intimitat a la pantalla. Entre una escena dramàtica amb molt de plor i molta veu trencada i mostrar la pell en una altra, el sexe li fa més vergonya. No li puja el rubor, sinó que la sorprenen –arribarà el temps en què la molestin– les falsedats que s’agafen a la premsa com un bolet a un bedoll. És el cas del seu suposat affaire amb Iker Casillas: “Vam coincidir en un esdevenime­nt de Bvlgari, on hi havia molts més personatge­s coneguts. Es va publicar un carrusel de fotos a les xarxes i, entre elles, una on hi era jo, però van retallar-ne el noi de l’altre costat. Si em pregunten, responc, però quan s’inventen les coses acabes tancant-te en la teva realitat perquè et consumeix”.

Quan Alejandra no roda, cuina (el seu repte és preparar cocotxes) o medita. Ha trobat gairebé una guru en la seva amiga Mercedes, the astral method, experta també en cartes astrals: “De vegades és només qüestió de treure el nas i comprovar què hi ha”.•

La ruptura entre el seu germà i Tamara Falcó la va posar en una situació complicada davant els mitjans

 ?? ?? Treballar i cuinar
Si van mal dades o la pressió l’aclapara, es concentra en la interpreta­ció i els fo
ons
Treballar i cuinar Si van mal dades o la pressió l’aclapara, es concentra en la interpreta­ció i els fo ons

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain