La Vanguardia (Català)

Formiguer de borrasques

- Alfred Rodríguez Picó Meteoròleg @AlfredRPic­o @MarcSilves­tre7 @AlbertSalv­adoB

Cordin-se els cinturons! S’obre la veda de la inestabili­tat. La primera quinzena de desembre necessitar­an estar ben informats del temps perquè un formiguer de borrasques agafarà d’epicentre la Península. Passaran moltes coses. Avui ja ens ha creuat el primer front i s’ha convertit en una borrasca mediterràn­ia. És l’inici d’un període inestable, que tindrà continuïta­t aquesta setmana amb els "ábregos" o "vientos llovedores" al sud d’Espanya, possibles llevantade­s a Catalunya i la Mediterràn­ia i nevades copioses a les muntanyes.

CATALUNYA. Canvi de temps. Pluges reactivant-se aquest matí entre la costa de Barcelona i Girona, alhora que s’obren clarianes per Lleida i Tarragona i neva feblement al Pirineu. A la tarda el sol s’imposarà arreu del territori. Entrada potent del mestral i tramuntana amb ràfegues de 100 km/h. Demà més estable i baixada de la temperatur­a.

ESPANYA I EUROPA. Ruixats irregulars a França, inestable a Dinamarca, Països Baixos, sud de Noruega i la Mediterràn­ia oriental. Entre demà i dijous descarrega­ran fortes tempestes al sud d’Itàlia i Grècia. Avui també sistema de tempestes a Mallorca i Menorca amb vent i alteració marítima. Més tranquil i assolellat a la resta d’Espanya, excepte les precipitac­ions del Cantàbric i Pirineu aragonès.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain