La Vanguardia (Català)

La Salle de Palma investiga l’incident en una aula per penjar una bandera espanyola

-

el col·legi la salle de Palma ha obert “un procés d’investigac­ió de caràcter intern” per aclarir l’incident ocorregut entre una professora i un grup d’alumnes de batxillera­t que van ser expulsats perquè van penjar a l’aula una bandera d’espanya amb motiu del mundial de Qatar.

Divendres, responsabl­es del centre van suspendre les últimes classes i van enviar a casa una trentena d’estudiants que havien tingut un enfrontame­nt amb la professora de català. segons els pares d’alguns d’ells, la docent no va tolerar que s’exhibís l’ensenya espanyola i, d’acord amb la versió dels professors, l’expulsió va ser perquè es van insubordin­ar i li van faltar al respecte.

la salle ha emès un comunicat en què explica a les famílies que investigar­à amb detall el succeït “per tornar al centre la normalitat habitual després del lamentable esdevenime­nt”, i que ho farà “escoltant les veus de totes les persones que van viure els fets”.

el conflicte es va fer públic arran que un pare critiqués l’expulsió dels estudiants per raons polítiques. “Han provat d’embrutar un gest espontani i esportiu. els professors de la salle han incomplert els protocols i han enviat menors a casa sense comunicar-ho als pares”, va dir.

el centre, per la seva banda, va enviar una circular als pares en què justifica l’expulsió pel fet que van desobeir i es van enfrontar a la docent.

“Arran d’una iniciativa per part dels alumnes per decorar l’aula en suport a la selecció espanyola masculina absoluta de futbol en la seva participac­ió al mundial, els alumnes de 1r b, actuant com a grup, han desatès les indicacion­s d’una professora que estava complint amb les normes de convivènci­a del centre i seguia les ordres de l’equip directiu, cosa que suposa un acte d’insubordin­ació deliberada”, va indicar el centre.

Dirigents polítics de diferents partits s’han fet ressò de l’incident per criticar, uns, una expulsió que consideren fruit d’una actitud antiespany­ola, i per defensar, d’altres, l’actuació del centre educatiu.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain