La Vanguardia (Català)

Croàcia reacciona a temps i fa fora el Canadà

La subcampion­a remunta i goleja

- ORIOL DOTRAS

A l’estadi Khalifa es va imposar la lògica. Croàcia va evitar la tercera sorpresa de diumenge malgrat l’ensurt inicial del Canadà. La subcampion­a del món va treure el caràcter guanyador i va reaccionar a temps per aconseguir el primer triomf a Qatar. Els de Zlatko Dalic van enviar a casa un dels amfitrions del Mundial 2026, un equip prometedor, sobrat d’energia i divertit de veure en atac però amb encara massa mancances darrere.

El partit no va poder començar millor per al Canadà. El gol va arribar de bon principi gràcies a Davies, autor del primer gol dels nord-americans en un Mundial. Salt poderós i cop de cap picat directe al fons de la xarxa del futbolista del Bayern, la gran referència d’aquesta selecció i qui exemplific­a millor que ningú el que representa un país com el Canadà: terra d’acollida per a milers de migrants, alguns dels quals fugien de la guerra, com el mateix Davies, de pares liberians i nascut en un camp de refugiats a Ghana.

El gol va arribar massa aviat. Croàcia va tenir temps d’apagar el foc i fins i tot de jugar amb un rival molt tou darrere. Kramaric i Livaja van capgirar el marcador abans del descans i a la segona part els croats van acabar la tasca. Kramaric un altre cop i Majer van completar una golejada que va poder ser més gran si no arriba a ser pel porter Borjan. El partit va ser més calmat que la prèvia. L’encreuamen­t de declaracio­ns –el selecciona­dor canadenc va dir que intentarie­n “fotre” els croats i això als Balcans no va agradar– va quedar en res. El Canadà és la segona selecció eliminada després de Qatar. Croàcia lidera el seu grup i es jugarà l’accés contra Bèlgica.n

 ?? ?? Els jugadors croats celebrant un dels gols de Kramaric
Els jugadors croats celebrant un dels gols de Kramaric

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain