La Vanguardia (Català)

El Barça se sobreposa a l’escàndol arbitral i goleja l’Atlètic al Metropolit­ano

- E. Concejo

El veritable clàssic del futbol femení va tenir tots els ingredient­s per ser-ho: gols, polèmica i un escenari de luxe. El Barça es va acabar imposant (1-6) en un Metropolit­ano amb més de 24.000 espectador­s, però va haver de sobreposar-se a l’escandalos­a actuació arbitral de Zulema González, que es va inventar un penal inexistent a favor de l’Atlètic i va anul·lar un gol a Pina per no respectar la llei de l’avantatge en una falta prèvia sobre Aitana Bonmatí a la primera meitat. Malgrat totes les adversitat­s, el Barça es va sobreposar i va aconseguir anar al descans amb un lleuger avantatge al marcador gràcies als gols de Crnogorcev­ic i de Mapi León, que van neutralitz­ar el gol de penal de Leicy Santos per a un Atlètic que va perdre per lesió la pichichi Ludmila al 40. Tot just començar la segona part, Lucy Bronze es va estrenar com a golejadora amb la samarreta blaugrana amb una rematada de cap entrant en planxa des de darrere per aconseguir l’1-3. El conjunt de Giráldez va entrar en la seva forma letal piconadora i va escombrar un Atlètic impotent que acabaria golejat. Paralluelo va ampliar la diferència poc després d’ingressar al terreny de joc i, quan Mariona Caldentey va errar un penal clar per mans de Sheila, va estar atenta per aprofitar el rebuig i marcar l’1-5. Engen, actuant de central en absència de Paredes, va culminar la golejada amb el sisè i definitiu. /