La Vanguardia (Català)

Sánchez insta la CEOE a negociar amb els sindicats un acord salarial

-

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va demanar ahir a la patronal CEOE que “s’assegui ara” amb els sindicats per negociar l’augment dels salaris. “Demano a la patronal, a la CEOE, que s’assegui amb els sindicats per aconseguir ara un acord salarial que doni seguretat als treballado­rs”, va afirmar Sánchez després de ser elegit aquest cap de setmana president de la Internacio­nal Socialista. Sánchez també va recordar que el seu Govern va aprovar la reforma laboral “acordada” amb els agents socials, cosa que va permetre que s’hagi “avançat” a Espanya “com mai en estabilita­t i en dignitat laboral”.

El cap de l’Executiu espanyol va fer aquesta petició perquè es reprenguin les negociacio­ns després que aquesta setmana la CEOE hagi ratificat la continuïta­t d’Antonio Garamendi com a president.

Sánchez pressiona perquè es reprenguin unes converses que estan totalment bloquejade­s des d’abans de l’estiu. Les clàusules de revisió salarial s’han convertit en el gran obstacle, ja que són indispensa­bles per als sindicats i inacceptab­les per a la patronal. És per això que, a causa de la falta d’avanços, els sindicats van convocar una sèrie de mobilitzac­ions que van concloure, de moment, amb una manifestac­ió de desenes de milers de persones a Madrid el 3 de novembre. En tot cas, no va servir perquè la patronal canviés de posició i encara no hi ha indicis que es pugin reprendre converses per fixar l’augment dels salaris.•

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain