La Vanguardia (Català)

Vox posa Ayuso en un compromís per tancar un acord sobre els pressupost­os

Monasterio endarrerei­x el suport als comptes i reclama més inversió per a Sanitat

- Asier Martiarena

La coalició de facto que PP i Vox formen a la Comunitat de Madrid està travessant els darrers dies una zona de turbulènci­es amb motiu de la negociació pressupost­ària dels comptes regionals del 2023.

La necessitat dels ultranacio­nalistes de marcar perfil propi abans del comicis autonòmics i municipals està endarrerin­t un acord que a Isabel Díaz Ayuso li urgeix amarrar per continuar exercint de “contrapès” del Govern central de PSOE i Unides Podem.

Per aquesta raó, la presidenta de la Comunitat de Madrid va cridar ahir “a la raó i el seny” de la formació dirigida per Rocío Monasterio.

En declaracio­ns als mitjans després de participar en un fòrum organitzat per empresaris, Ayuso va confirmar que fa “dos mesos” que Vox endarrerei­x la tramesa de les seves contrapart­ides a uns comptes els esborranys dels quals li va remetre el Govern regional a l’octubre. La dirigent madrilenya, de fet, no va dissimular les presses per tirar endavant els comptes “com més aviat millor” perquè comporten un augment pressupost­ari a les partides de totes les conselleri­es que qualifica de “necessaris per impulsar moltes polítiques noves”.

Segons fonts negociador­es, les arestes que cal llimar entre les dues dretes es concentren entorn de la Conselleri­a d’Economia i Hisenda. Monasterio ja va posar sobre avís Ayuso de les seves exigències a l’últim ple celebrat a l’Assemblea de Madrid la setmana passada, quan va deixar sola la presidenta madrilenya en la defensa de les seves polítiques sanitàries després de la multitudin­ària manifestac­ió que 600.000 madrilenys van secundar el dia 13 en defensa

La presidenta de la Comunitat de Madrid crida a “la raó i el seny” dels ultranacio­nalistes

de la sanitat pública.

El guant, però, ja l’hauria recollit l’equip negociador de la Puerta del Sol deixant la porta oberta a millorar la inversió en sanitat per als pressupost­os del 2023.

Entre estira-i-arronsa, el compte enrere ja ha començat, ja que l’Assemblea de Madrid debatrà aquest dijous les esmenes a la totalitat presentade­s per l’esquerra al projecte de pressupost­os per al rebuig parlamenta­ri del qual Ayuso espera comptar amb el suport ferm de Vox.

“Madrid és un motor que no pot parar-se i per això apel·lo al seny de Vox per aprovar els comptes davant el moment de dificultat que viu Espanya”, va emfatitzar la presidenta regional.c

 ?? Eduardo Parra / EP ?? La presidenta madrilenya, ahir en un fòrum empresaria­l
Eduardo Parra / EP La presidenta madrilenya, ahir en un fòrum empresaria­l

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain