La Vanguardia (Català)

Restriccio­ns als camions a l’AP-7 durant el llarg pont de la Purísima

- R ACC

El llarg pont de la Purísima, que suposarà, segons el Servei Català de Trànsit, que prop de mig milió de cotxes circularan per les carreteres cadascuna de les dues tandes de dies festius, comportarà l’aplicació de mesures especials per als camions i d’una presència reforçada dels Mossos d’Esquadra per prevenir l’accidental­itat, especialme­nt a l’AP-7. Així serà, després d’un “novembre negre”, amb 17 morts en sinistres a la xarxa interurban­a de Catalunya, segons va manifestar ahir el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena. A l’AP-7 hi ha hagut 23 morts des de principis d’any, un 15% del total.

Elena va anunciar el dispositiu en una visita a Sant Cugat, en què, juntament amb l’alcaldessa, Mireia Ingla, va celebrar l’estrena de la reducció del límit a 100 km/h a l’AP-7 al tram del Vallès i va reclamar celeritat per a la resta de zones que la Generalita­t i el Govern central van acordar a Girona, Tarragona i les Terres de l’Ebre.

El pont tindrà dues sortides i dues tornades: del 2 al 6 de desembre i del 7 a l’11 de desembre. A la primera part, es preveu una mobilitat d’uns 470.000 vehicles a la sortida i de 240.000 a la tornada, i a la segona, de 420.000 i 250.000, respectiva­ment.

Es restringir­à la circulació de camions a l’AP-7 el diumenge dia 11 entre les 17 h i les 21 h. També se’ls limitarà la velocitat a 80 km/h i hauran d’anar sempre pel carril de la dreta en les operacions sortida –del dia 2 i del dia 7– a aquesta autopista entre Granollers i Martorell i als trams el sud on només hi ha dos carrils, així com en tots on se n’obrin addicional­s en sentit contrari.

L’AP-7 tindrà carrils addicional­s entre Llinars i Montornès i entre Vilafranca i el Papiol, a la tornada, especialme­nt la del diumenge 11, dia en què també se n’habilitarà un a la C-17 a Ripoll.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain