La Vanguardia (Català)

Policies corruptes

- Francesc Puig

Per les vacances d’estiu és quan puc aprofitar per recuperar les sèries imprescind­ibles que no vaig poder veure en el seu moment. Aquest any vaig triar Line of duty, i ara, després d’haver resistit la temptació de mirar-la en format marató, estic assaborint la sisena i última temporada estrenada. Qui encara no l’hagi vist i sigui aficionat als thrillers policials britànics, aquesta sèrie és tota una garantia.

Amb les sis temporades a Movistar Plus+ i cinc a Netflix, Line of duty està protagonit­zada pels detectius Steve Arnott (Martin Compston) i Kate Fleming (Vicky McClure), que, a les ordres del seu superior, Ted Hastings (Adrian Dunbar), treballen a la unitat d’anticorrup­ció AC-12 en crida i cerca de tots els agents de la llei corruptes que tinguin llaços amb el crim organitzat.

Creada el 2012 per Jed Mercurio –que el 2018 va ser el responsabl­e d’un altre thriller intens com Bodyguard (Netflix)–, aquest drama policial no ha notat el desgast del temps ni de la irrupció de les plataforme­s de streaming. L’últim episodi, emès a la BBC el maig del 2021, va obtenir 12,8 milions d’espectador­s i un 56,2% de quota. Tot un rècord: l’episodi d’una sèrie més vist des que el 2002 es va crear el sistema de mesurament actual.

Line of duty acostuma a jugar al gat i la rata pel que fa a si els sospitosos són realment agents honestos o estan ficats en un doble joc. A més de mantenir la tensió amb una trama que sol oferir algun gir de guió espectacul­ar (i alguna mort violenta inesperada, també cal avisarho), la sèrie segueix, esclar, els conflictes personals dels protagonis­tes. Un altre al·licient és que ha comptat amb la participac­ió d’estrelles convidades de la talla de Lennie James (The walking dead), Keeley Hawes (Los Durrell )o Thandie Newton (Westworld).

20 anys de ‘The shield’. I qui vulgui més dosi de corrupció policial, AXN Now celebra els 20 anys de l’estrena de The shield (Vic Mackey a TV3) amb la recuperaci­ó de la sèrie creada per Shawn Ryan sencera. Ambientada en una comissaria de policia de Los Angeles, el protagonis­ta era el líder de l’equip d’atac d’elit, un agent corrupte que utilitzava un sistema poc ortodox per fer la seva feina. Recorria a pallisses, manipulaci­ó de proves i, fins i tot, assassinat justifican­t-ho d’una manera maquiavèl·lica. L’actor Michael Chiklis (guanyador d’un Emmy per aquest paper) va brodar un personatge en línia amb l’antiheroi que pocs anys abans havia començat a popularitz­ar Tony Soprano.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain