La Vanguardia (Català)

D’un extrem a l’altre

- Alfred Rodríguez Picó Meteoròleg @AlfredRPic­o

Durant mesos s’han anat repetint situacions gairebé idèntiques en els que les masses d’aire nord-africanes eren el pa de cada dia. L’atmosfera ha dit prou i ahir es va iniciar una nova situació, antagònica a les anteriors, amb masses d’aire fred acostant-se a nosaltres i el més interessan­t, probable formació de borrasques sobre la Península i a la Mediterràn­ia occidental a mitjà termini. Bones notícies, tot i que encara falten detalls.

CATALUNYA. Variable a la meitat nord al matí, alguna nevada a la cara nord del Pirineu, clarianes a la resta, tarda més assolellad­a. Tramuntana, intensa a la tarda i mestral moderat, una mica més fred. Dimecres

variable, encara amb poca precipitac­ió, una mica més fred. Entre dijous i divendres probable formació d’una borrasca al voltant de les Balears, precipitac­ions que aniran guanyant terreny amb llevant, més fred.

ESPANYA I EUROPA. A partir de demà es formarà un potent anticicló entre Finlàndia i Rússia que condiciona­rà el temps a Europa, de moment tempestes entre Itàlia i Grècia. Xàfecs al Cantàbric oriental i nord de les Balears, augment dels núvols a l’oest i més sol a la resta, temperatur­a en lent descens. Demà arriben xàfecs al terç oest peninsular. A partir de dijous, pluges guanyant terreny.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain