La Vanguardia (Català)

Mario Casas: “Ser director m’ha permès veure el cinema des de les entranyes”

- YASMINA NARANJO WILSON

Mario Casas fa un salt en el món del cinema i s’estrena com a director en la seva nova pel·lícula, Mi soledad tiene alas. Per al projecte compta amb el seu germà Óscar, que interpreta el paper protagonis­ta juntament amb actors no profession­als. Els germans han estat rodant algunes escenes del film durant el mes de novembre a Barcelona i continuara­n el rodatge pel centre de Madrid.

El reconegut actor espanyol, ara director, confessa que fa 10 anys es va començar a interessar pel món de la direcció: “Havia escrit algun curtmetrat­ge o tractament­s llargs, però em feia vergonya enviar els textos a les productore­s”, assegura en declaracio­ns concedides a La Vanguardia. Tot i això, el temps de confinamen­t el 2020 li va servir per reflexiona­r i va sentir la necessitat que havia de fer alguna cosa amb la seva vida i es va posar a coescriure amb Deborah François.

“Quan exerceixes de director t’adones del llarg procés que comporta fer una pel·lícula des de zero. El que estic aprenent m’ha canviat la vida, m’ha canviat la manera de veure una pel·lícula. M’han regalat veure el cinema, veure el cinema des de les entranyes”, expressa el director.

Mario Casas ha decidit apostar per actors no profession­als en aquest projecte. El procés de selecció ha estat llarg i ha durat més d’un any entre diferents proves i càstings. A més, la segona intenció del director era ensenyar al seu germà la interpreta­ció base. La pel·lícula està ambientada en anècdotes de gent de barri que Casas recorda de la seva infància i adolescènc­ia a Barcelona i en vivències narrades “per col·legues”. Són històries que no se solen explicar, però que passen en la vida real. En paraules del director: “Vull explicar històries de nanos joves de barri que tenen somnis i volen sortir d’allà”.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain