La Vanguardia (Català)

Casemiro no fa oblidar Neymar

Una discreta Brasil supera Suïssa i es fica als vuitens de final

- LUIS BUXERES

dues grans favorites per guanyar el Mundial ja són a vuitens de final. França i el Brasil ja tenen el passaport assegurat. La canarinha el va segellar ahir després de superar amb molts conflictes Suïssa gràcies a un gol de Casemiro a la recta final. Sense Neymar, la pentacampi­ona va ser un equip molt pla, sense màgia però amb un punch tan gran que amb cinc davanters al camp va irrompre un stopper per decidir el partit. El Brasil és sinònim de Mundial.

A l’estadi 974, a la vora del golf Pèrsic, on no hi va haver color va ser a les grades, no aptes per a superstici­osos. La proporció de samarretes grogues respecte a les vermelles va ser aproximada­ment de nou a una. Va ser una tarda festiva, un to de què tant gaudeixen els brasilers, i al qual el tot just miler de seguidors helvètics presents es va unir sense dissimular.

Al camp la cosa va estar molt més igualada. Va fer pocs retocs Tite respecte a l’equip que va superar Sèrbia, amb el madridista Militão al lateral dret i Fred ocupant el lloc del lesionat Neymar. Aquest intercanvi de noms va resultar tota una declaració d’intencions del selecciona­dor de la canarinha ,aquiliva pesar el conservado­risme malgrat que una victòria li donava el passi matemàtic a vuitens de final. Amb el Camerun com a últim rival a la fase de grups, l’únic que no volia el Brasil és patir algun ensurt davant una sempre competitiv­a Suïssa i a això va sortir al camp.

L’absència de Neymar va ser un veritable llast per a l’espectacle. Si parlem de futbol, tot és més bonic amb el brasiler. És irrefutabl­e. No va trobar reemplaçam­ent per a la seva estrella la campiona del món perquè Vinícius, ja campió d’Europa entre d’altres, encara no dona per suportar tot el pes d’un pentacampi­ó del món.

Semblava un equip pla el brasiler ben apagat per una Suïssa convertida en una d’aquelles seleccions enutjoses, impossible­s de desxifrar, i amb la qual és millor no haver-se-les si un vol tenir una vida còmoda. Un parell de combinacio­ns elèctrique­s al primer toc era el poc rescatable al bàndol brasiler. L’inquiet Paquetá intentava posar la salsa a la tarda qatariana sense gaire èxit, tot just una centrada perillosa a la qual Richarliso­n no va poder arribar.

Suïssa, com és habitual, no feia la sensació de fer gran cosa, però entre Embolo i Vargas se les empescaven per anar trepitjant l’àrea d’Alisson de tant en tant, com aixecant tímidament la mà avisant el professor que ells també tenien preguntes.

Abans de la mitja hora del primer temps el Brasil va disposar de la millor opció per inaugurar el marcador i posar els dos peus als vuitens. El blaugrana Raphinha va fer una gran centrada al segon pal, on Vinícius va rematar absolutame­nt sol però amb molt poca precisió. L’etern Sommer s’ho va manegar per desviar la pilota a córner mentre el madridista s’exclamava. Abans d’anar-se’n a vestidors, Raphinha tornava a posar a prova els reflexos del porter helvètic amb un xut potent i llunyà, però massa cenLes

trat. Abans que l’àrbitre assenyalés el descans hi va haver una temptativa d’apagada al 974, però els focus van tornar a la normalitat al cap de pocs segons.

Però el que estava passant sobre la gespa, fregant el no-res futbolísti­c, no li va agradar gens a Tite, que va optar per recuperar el dibuix amb quatre atacants fent entrar Rodrygo. El canvi va fer efecte i va animar el partit. L’aposta groga per abocar-se a l’atac va provocar també espais que van permetre a Suïssa entreveure Alisson amb una mica més de claredat, tampoc gaire. No ens passéssim.

Va tenir primer premi de fusta el Brasil, embogida la grada quan Vinícius va capturar la xarxa després de connectar amb Casemiro. Però un fora de joc d’aquells de nou encuny de Richarliso­n a l’inici de la jugada va avortar l’eufòria de cop. Res no va poder fer la tecnologia amb la rematada acrobàtica de Casemiro, que va xutar contra Akanji abans de trobar la porteria. La combinació prèvia made in Bernabeu entre Vinícius i Rodrygo va ser meravellos­a. Ara sí, tronava la grada groga perquè veia la seva selecció a vuitens de final. Llavors s’espera que ja pugui tornar Neymar. Pura màgia.c

 ?? ?? El gol. Cesprés d’una combinació entre Vinícius i Rodrygo, Casemiro
va caçar una rematada que després de tocar Akanji va ser l’1-0
El gol. Cesprés d’una combinació entre Vinícius i Rodrygo, Casemiro va caçar una rematada que després de tocar Akanji va ser l’1-0
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain