La Vanguardia (Català)

Un punt d’esperança

Sèrbia i el Camerun, sense Onana, expulsat de la concentrac­ió, empaten en un partit boig i hauran de guanyar a l’última jornada

- CARLOS RUIZ

De la derrota a la supervivèn­cia en uns minuts, de l’eliminació virtual a l’esperança. El Camerun i Sèrbia van viure una muntanya russa d’emocions que va acabar en un punt de fe, un empat (3-3) que els dona vida a l’última jornada. La pressió, l’angoixa i la por van acompanyar les dues seleccions a l’estadi Al-Janub, on el partit va transitar per diferents fases. Es van avançar els africans sense mereixeho, van remuntar els serbis al temps afegit de la primera part i els lleons indomables es van aixecar quan s’havia jugat una hora, amb un gran Aboubakar, per fer en dos minuts la definitiva igualada, la primera després de vuit derrotes seguides als Mundials.

A més de pel partit, la tensió al vestuari de Rigobert Song venia d’abans, expulsat de la concentrac­ió el porter titular Onana per discrepànc­ies amb el selecciona­dor. Potser per això els africans van començar nerviosos, més endreçats els balcànics. Mitrovic va ser el primer a provar una defensa camerunesa propensa a l’error. El davanter va fer una paret amb Tadic, va deixar assegut N’Koulou i va xutar al pal. El del Fulham tampoc no va aprofitar la jugada còmica del partit. Va refusar N’Koulou, va rebotar a la cara de Castellett­o i el rebuig defectuós de Tolo li va caure a Mitrovic, que va xutar fora. El Camerun només era capaç d’inquietar el rival en jugades aïllades, en ràfegues que solien acabar de manera imprecisa. Tot i això, van estrenar el marcador. Va regalar un córner Sèrbia que va pentinar al primer pal N’Koulou i va embocar al segon Castellett­o. El marcador favorable va donar el domini als africans, un miratge que es va esfumar prop del descans. Tadic va picar una falta vertical i Pavlovic, d’1,94 metres, va rematar de cap a la xarxa. Els europeus van ensorrar el Camerun, tancat a l’àrea i demanant a crits l’entreacte. Milinkovic Savic va ensumar la fragilitat i, després d’un mal control d’Anguissa, va superar amb un xut ras l’estirada d’Epassy. Després de la represa, Sèrbia va seguir amb bones sensacions davant un rival tenallat que va tornar a ser presa dels errors en el tercer gol encaixat. Van robar la pilota els balcànics i van fer ballar en la transició una defensa incapaç de fixar els marcadors. Finalment Zivkovic va assistir un Mitrovic que va rematar a plaer.

Tot semblava perdut per als de Song fins que va sortir Aboubakar, un revulsiu que va despertar els seus i va destapar les vergonyes d’una Sèrbia que no va controlar l’avantatge. El davanter va agafar l’esquena de la defensa i va marcar amb una gran vaselina. El VAR va certificar el gol, al límit del fora de joc, i va esperonar una Camerun que va aconseguir la igualtat a la següent acció, al 66, després de caçar una altra contra. Aquesta vegada Aboubakar va assistir amb una centrada lateral Choupo-Moting. La barreja d’emocions, d’eufòria i decepció va oferir un tram final boig, amb arribades a l’àrea i sense joc a la medul·lar. Mitrovic, en un mà a mà i en un xut a l’àrea, hauria pogut decantar el duel, però l’empat no es va moure i força els dos països a guanyar el tercer partit per tenir opcions, Sèrbia amb Suïssa i el Camerun amb la temible Brasil.●