La Vanguardia (Català)

Ghana s’emporta contra Corea un matx frenètic

- E. CONCEJO

Ghana va sumar el primer triomf del Mundial en un esbojarrat partit que va començar dominant Corea del Sud. Malgrat que el comandamen­t i les ocasions eren per al conjunt asiàtic, els gols van arribar pel bàndol africà. Salisu i Kudus, en deu minuts elèctrics de les estrelles negres, van encarrilar el partit i van deixar completame­nt fora de combat els tigres d’Àsia. Els dos gols van portar el segell de l’omnipresen­t Jordan Ayew. El davanter del Crystal Palace va ser l’artífex de la centrada que va acabar amb el gol de Salisu i va repetir assistènci­a en el gol de Kudus.

Corea va necessitar passar per vestidors per reaccionar, i es va ben espavilar. L’entrada del jugador del Mallorca Kang-in Lee va revolucion­ar l’atac coreà i en la seva primera acció del partit va robar la pilota i la va posar perquè Gue-sung Cho retallés distàncies amb l’1-2. Només dos minuts després s’apuntaria un doblet per igualar el marcador. 2-2 i mitja hora al davant per decidir el vencedor en un tram final d’autèntic infart.

Però Ghana no havia dit encaputa ra l’última paraula i Kudus va tornar a aparèixer per arreglar l’error d’Iñaki Williams i donar el triomf al conjunt africà. Corea es va bolcar completame­nt en la recerca del tercer, però Zigi va defensar amb honors la porteria ghanesa per assegurar els primers tres punts de les estrelles negres, que es jugaran el pas a vuitens a l’última jornada, a la qual Corea, malgrat la derrota, també arriba amb opcions. Paulo Bento va ser expulsat per protestar a l’àrbitre que no permetés a Corea picar l’últim córner abans del xiulet final i no s’asseurà a la banqueta contra Portugal.•