La Vanguardia (Català)

Podem Catalunya renuncia a presentar-se a les eleccions catalanes

- L. B. García Barcel na

Marxa enrere de Podem Catalunya amb vista a les eleccions del 12 de maig. La marca catalana del partit lila ha decidit no presentar-se a aquests comicis malgrat haver iniciat el procés de primàries per elegir el seu candidat. La decisió, anunciada ahir per la formació que dirigeix Conchi Abell·n, respon a la seva voluntat de “no col·laborar en la fragmentac­ió de l’esquerra, ja que això només beneficia la dreta i l’extrema dreta”.

La renúncia de Podem a aquests comicis arriba en un moment decisiu per a la formació a escala estatal, que té dipositade­s totes les seves esperances en les eleccions europees. A Catalunya tenien un panorama poc encoratjad­or després de la ruptura amb Sumar, un fet que feia pràcticame­nt inviable poder reeditar l’alianÁa amb Catalunya en Comú pensant en la cita del 12-M. Tot i que Podem fins i tot va explorar una possible alianÁa amb altres partits catalans, com ara ERC i la CUP, cap d’aquestes formacions no es va avenir al pacte.

“Des de la direcció de Podem Catalunya, en conjunt amb la direcció estatal, aquests dies hem hagut de prendre decisions molt complexes”, assenyala el comunicat publicat ahir; decisions que els porten, en aquest cas, a fer “un exercici de responsabi­litat envers la ciutadania catalana” per mitjà d’aquesta renúncia. En el mateix comunicat la formació s’escuda en el poc temps que ha tingut per “reforÁar i estructura­r Podem”, sobretot en un context de doble cita electoral. Aquesta situació “no ens permet desplegar la capacitat i la incidència política i organitzat­iva” necessària per presentar-se, lamenten.

En vista d’aquesta decisió, Podem Catalunya opta per dedicar “tots els recursos i les forces” per a les eleccions europees, però igualment fa una consulta a la militància perquè jutgi la decisió. “Dones suport a la decisió de la direcció de Podem Catalunya i Podem de continuar construint un Podem més fort, amb mil peus al carrer i aconseguir ser referent a Catalunya per ser útils a tota la gent que ens necessita?”, diu literalmen­t la pregunta de la consulta.

El partit ho decideix per “no col·laborar en una fragmentac­ió de l’esquerra” que beneficiï la dreta

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain